Ουκρανία: Ποιος είναι ο “ισχυρός άνδρας” με το μαύρο καπέλο που πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που ξεκίνησαν σήμερα, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη στιγμή που ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η Μόσχα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάθισαν σήμερα και για έξι ώρες οι αντιπροσωπείες της Μόσχας και του Κιέβου, σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία διπλωματική “λύση” και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το reuters, διακρίνονται τα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Μεταξύ των προσώπων αυτών, που θα συναντηθούν εκ νέου πιθανόν έπειτα από δύο ημέρες, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, είναι και ο Davyd Arakhamia. Ο 43χρονος Ουκρανός πολιτικός, επιχειρηματίας και εθελοντής γεωργιανής καταγωγής, φαίνεται στη συγκεκριμένη φωτογραφία να φοράει ένα μαύρο καπέλο. Παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο, θεωρείται ως ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία.

Ο Arakhamia εξελέγη βουλευτής με τον συνδυασμό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, “Υπηρέτης του λαού”, το 2019. Γεννημένος στις 23 Μαΐου 1979 στο Σότσι στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. Έζησε στη Γεωργία μέχρι το 1992, όταν και μετακόμισε με τους γονείς του στην Ουκρανία.

Ουκρανία διαπραγματεύσεις

Είναι συνιδρυτής πολλών εταιρειών πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των Template Monster και Weblium. Ο 43χρονος θεωρείται ως το “δεξί χέρι” του Ουκρανού υπουργού Άμυνας. Τον Οκτώβριο του 2014 έγινε Σύμβουλος του υπουργού Άμυνας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθελοντών του Υπουργείου Άμυνας, ενώ από το 2019 υπηρετεί ως Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων.

Όταν η Μόσχα ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες την εισβολή στην Ουκρανία, ο Arakhamia ήταν ένας εκ των στενών συμβούλων που παρέμειναν στο Κίεβο μαζί με τον πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Συμμετέχει στην διαπραγματευτική ομάδα της Ουκρανίας, με στόχο μία κατάπαυση πυρός στη χώρα.

Ο ίδιος είναι χρόνια ενεργός στα social media εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιοι στη χώρα του, τον αποκαλούν “Ουκρανός Στάλιν” λόγω της αποφασιστικότητας του αλλά και της μεγάλης επιρροής που ασκεί στο κόμμα του Ζελένσκι.

Το 2020, ο Arakhamia κατέλαβε την 21η θέση στους κορυφαίους 100 Ουκρανούς με τη μεγαλύτερη επιρροή σύμφωνα με το περιοδικό Focus. Το 2021 κατέλαβε την 6η θέση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ