Ουκρανία: Γιατί εξοργίστηκε το επιτελείο του Ζελένσκι με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας

Την οργισμένη αντίδραση του επιτελείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκάλεσαν δηλώσεις της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Κριστίνε Λάμπρεχτ επανέλαβε την πάγια θέση της Δύσης ότι το ΝΑΤΟ  δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, να την επικρίνει έντονα.

“Η Γερμανίδα υπουργός Λάμπρεχτ είπε ανοιχτά: ‘Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση και δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία’. Κάθε τέτοια δήλωση από Ευρωπαίους πολιτικούς ενθαρρύνει τη Ρωσία σε σφαγή στην Ουκρανία. Αν δεν αναγνωρίζετε τον πόλεμο και φοβάστε τον Πούτιν, τουλάχιστον μην κάνετε προκλητικές δηλώσεις” ανέφερε στο Twitter ο Ποντολιάκ.

Παράλληλα, κάλεσε την Κίνα να ενωθεί με τους Δυτικούς και «να καταδικάσει την ρωσική βαρβαρότητα» στην Ουκρανία.

«Η Κίνα μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο του παγκόσμιου συστήματος ασφαλείας, αν λάβει την σωστή απόφαση να υποστηρίξει τον συνασπισμό των πολιτισμένων χωρών και καταδικάσει την ρωσική βαρβαρότητα», έγραψε επίσης στο Twitter ο Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία και οι ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανή χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας της Κίνας προς την Ρωσία και για πιθανή κινεζική βοήθεια ώστε η Μόσχα να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ