Ομολόγησε δύο φόνους σε podcast: «Κοιμάμαι με πτώματα»

Ένα podcast συγκλονίζει την Αμερική, καθώς ο άνδρας που έκανε δύο φόνους ομολογεί τις πράξεις του, ενώ στη φυλακή παραμένει ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για την δολοφονία.

Η Michelle Saum Schofield μόλις είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά της σε ένα φαστφουντάδικο, μια βροχερή νύχτα στο Lakeland της Φλόριντα. Η 18χρονη μπήκε στο Mazda της για να πάρει τον σύζυγό της Leo όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά όταν δεν έφτασε ποτέ, εκείνος άρχισε να ανησυχεί. Τρεις μέρες αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου 1987, το σώμα της Μισέλ ανακαλύφθηκε σε ένα κοντινό αποχετευτικό κανάλι. Είχε μαχαιρωθεί 26 φορές.

Παρά τις αταλάντευτες αρνήσεις και κανένα φυσικό στοιχείο που να τον συνέδεε με τη σκηνή, ο Leo Schofield, 21 ετών, συνελήφθη αργότερα, καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού και σε ισόβια κάθειρξη το 1989. Οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε μάρτυρες που περιέγραψαν τον νεαρό κιθαρίστα ως σύζυγο που κακοποιούσε και που μάλωνε τακτικά με τη γυναίκα του.

Ο Leo Schofield υποστήριζε την αθωότητά του, ενώ οι δικηγόροι του επισήμαναν άγνωστα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της Μισέλ – καθώς και μια υποτιθέμενη ομολογία ενός άλλου άνδρα, του Τζέρεμι Λιν Σκοτ. Αλλά τα δευτεροβάθμια δικαστήρια αρνήθηκαν στον Leo μια νέα δίκη.

Η 18χρονη Michelle Schofield άφησε τη δουλειά μια νύχτα και δεν συναντήθηκε ποτέ με τον σύζυγό της, τον 21χρονο Leo Schofield.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Gilbert King έμαθε για την υπόθεση του Leo εκείνο το καλοκαίρι από έναν δικαστή στη Φλόριντα και άρχισε να διερευνά την «σαφή αποτυχία» της δικαιοσύνης.

«Όσο περισσότερο εξέταζα την υπόθεση, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα ότι καταδικάστηκε άδικα και ολοένα και πιο πεπεισμένος ότι ο Τζέρεμι δεν ερευνήθηκε ποτέ σωστά από την Πολιτεία της Φλόριντα», είπε ο Κινγκ, 60 ετών, από το Μπρούκλιν, στη NY POST.

«Λοιπόν, ξεκίνησα να απαντήσω σε αυτή τη μία ερώτηση: Γιατί ο Leo Schofield είναι ακόμα στη φυλακή, όταν ο άνδρας που συνδέεται ιατροδικαστικά με τον τόπο του εγκλήματος έχει ομολογήσει τη δολοφονία;».

Το αυτοκίνητο της Μισέλ βρέθηκε παρατημένο και παραβιασμένο πριν ανακαλυφθεί το πτώμα της

Το 2004, το αστυνομικό τμήμα της Φλόριντα αποκάλυψε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα στο κόκκινο Mazda της Michelle ανήκαν στον Scott. Ο Scott, γνωστός και ως «Μπαμ Μπαμ» στους δρόμους, εκτίει ισόβια ποινή επειδή λήστεψε και στραγγάλισε τον Ντόναλντ Μουρχέντ, 37 ετών, με ένα καλώδιο τηλεφώνου σε ένα τρέιλερ του Λέικλαντ το 1988.

Ένα podcast αληθινού εγκλήματος

Ο King εντόπισε τόσο τον Leo Schofield όσο και τον Jeremy Scott και μετέτρεψε την αναζήτησή του για την αλήθεια σε ένα podcast αληθινού εγκλήματος, το “Bone Valley”. Ο Scott, τώρα 53 ετών, εξομολογείται λεπτομερώς τη δολοφονία της Michelle στο ένατο και τελευταίο επεισόδιο, που προβάλλεται την Τετάρτη. Στο επεισόδιο, ο Scott αποκαλύπτει ότι ήταν σκοτεινά και έβρεχε όταν εντόπισε την 18χρονη σε ένα βενζινάδικο.


«Καθόμουν εκεί ενώ εκείνη μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον», περιγράφει ο δολοφόνος μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα Martin στο Indiantown της Φλόριντα. «Και όταν κατέβηκε, ρώτησε [αν] χρειαζόμουν το τηλέφωνο, απάντησα όχι. Με ρώτησε “Γιατί είσαι όλος βρεγμένος”, της είπα «γιατί βρέχει, το ξέρεις»; Της είπα ότι δεν έχω αυτοκίνητο. Μου έκανε λοιπόν μια βόλτα με το δικό της. Και τότε είναι που υποθέτω ότι το έχασα τότε».

Τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της Μισέλ

Σχεδίαζε αρχικά να της κλέψει το αυτοκίνητό της, αλλά «πανικοβλήθηκε» όταν άρχισε να ουρλιάζει αφού το κυνηγετικό μαχαίρι του έπεσε από την τσέπη. Αποκάλυψε ότι στη συνέχεια έβαλε επανειλημμένα το μαχαίρι στο σώμα της Μισέλ.

«Έγινε τόσο γρήγορα. Μόλις συνέβη, έγινε γρήγορα» λέει με κυνική ειλικρίνεια. Στη συνέχεια, είπε ο Scott, βρήκε λίγο πλαστικό εκεί κοντά και τύλιξε το σώμα της μέσα σε αυτό για να «την προστατεύσει από το να το φάνε οι λύκοι, τα φίδια ή οτιδήποτε άλλο» και «την έσπρωξε κάτω στο νερό» στην απομακρυσμένη λίμνη.

Ο φονιάς ανέφερε ότι μετάνιωσε που σκότωσε μια γυναίκα που του είχε δείξει καλοσύνη. «Μου έκανε μια βόλτα και όλα αυτά. Γι’ αυτό με πονάει περισσότερο».

Το 2018, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Gilbert King έμαθε για την υπόθεση του Leo και άρχισε να διερευνά την «ξεκάθαρη πλάνη» της δικαιοσύνης

«Κοιμάμαι με πτώματα κάθε βράδυ όταν πηγαίνω για ύπνο. Αυτή είναι η τιμωρία μου»

Σχεδόν 36 χρόνια αργότερα, ο Σκοτ ​​είπε ότι εξακολουθεί να ξαναζεί την ημέρα της δολοφονίας της. «Ονειρεύομαι, ξυπνάω, αναποδογυρίζω, βλέπω έναν νεκρό να κοιμάται δίπλα μου», είπε ο Σκοτ. «Κοιμάμαι με πτώματα κάθε βράδυ όταν πηγαίνω για ύπνο. Αυτή είναι η τιμωρία μου».

Στο ίδιο επεισόδιο, ο Scott παραδέχεται επίσης ότι πυροβόλησε έναν οδηγό ταξί στο Intercession City της Φλόριντα, στις 10 Απριλίου 1987, περίπου έξι εβδομάδες μετά τη δολοφονία της Michelle.  «Αυτό συνέβη αμέσως μετά», είπε ο Scott στον King. «Διέρρηξα ένα σπίτι και έκλεψα το όπλο».

Ο Scott επιμένει ότι ο καταδικασθείς δεν είχε καμία σχέση με τον βάρβαρο θάνατο της συζύγου του Μισέλ – ένας ισχυρισμός που υποστηρίζεται από τους δικηγόρους του Leo που εξακολουθούν να αγωνίζονται για να τον βγάλουν από τη φυλακή. «Ο άνδρας είναι στη φυλακή 33 χρόνια, πρέπει να είναι έξω. Αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα. Είναι αθώος» σημειώνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ