Χάρβεϊ Γουάινστιν: Σφοδρές αντιδράσεις μετά την ανατροπή της καταδίκης του

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης να ανατρέψει την καταδίκη του Χάρβει Γουάινστιν για σεξουαλικά εγκλήματα.

Η ιδρύτρια του #MeToo Ταράνα Μπερκ δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή της σε μια βιαστικά οργανωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την είδηση ότι η καταδίκη του άλλοτε πανίσχυρου παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικά εγκλήματα ανατράπηκε από το Εφετείο της Νέας Υόρκης. Αλλά η αποφασιστικότητά της ήταν εξίσου ισχυρή.

Σε μια μέρα που οι αντιδράσεις όσων έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, συμπεριλαμβανομένων των κατηγόρων του Γουάινστιν, μετέφεραν σε μεγάλο βαθμό απογοήτευση και οργή, η Μπερκ επέλεξε να απευθύνει μια έκκληση συσπείρωσης για ενότητα μεταξύ τους.

“Καβαλάμε το κύμα όταν έχουμε μεγάλες στιγμές και όταν έχουμε χαμηλές στιγμές, χαμηλώνουμε και λερωνόμαστε και κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Μπαίνουμε στα χαρακώματα και κάνουμε τη δουλειά μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό”, είπε. “Το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης δεν το αλλάζει αυτό”.

Η Burke, η οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα #MeToo πριν αυτό γίνει viral hashtag, πρόσθεσε ότι είναι “συντετριμμένη για όσους βίωσαν κακοποίηση από τον Γουάινστιν οπότε συνδέονται με αυτή την υπόθεση, αλλά και για όσους έχουν υποστεί τα ίδια σε άλλες πειπτώσεις και που είχαν βρει κάποια παρηγοριά και κάθαρση στην αρχική ετυμηγορία γύρω από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν”.

Η Burke μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ηθοποιό και ακτιβίστρια Ashley Judd, η οποία χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου “πράξη θεσμικής προδοσίας”. Η ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης της Νέας Υόρκης επικρίθηκε από καταγγέλλοντες, δικηγόρους και ακτιβιστές του #MeToo ως πλήγμα για τα θύματα της κακοποίησης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ