Οι ιστορίες των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν έπειτα από 49 ημέρες αιχμαλωσίας

Συνολικά 13 Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν από τα χέρια της Χαμάς, έπειτα από 49 ημέρες. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται 4 παιδιά και 6 ηλικιωμένες γυναίκες.

Πλέον, βρίσκονται στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο. «Οι απελευθερωθέντες όμηροι υποβλήθηκαν σε έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο εντός του ισραηλινού εδάφους. Στρατιώτες των IDF θα συνεχίσουν να τους συνοδεύουν, καθώς μεταφέρονται προς ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους», επισήμανε ο στρατός.

Η στιγμή που οι όμηροι μπαίνουν στο Ισραήλ

Τα ονόματα των 13 ομήρων

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 13 ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα. Πρόκειται για τις:

Hanna Katzir, 77.

Margalit Mozes, 77.

Yafa Ader, 85.

Hannah Perry, 79.

Adina Moshe, 72.

Danielle Aloni, 44 και Emilia Aloni, 9.

Ruthi Monder 78, Keren Monder, 54, και Ohad Monder, 9.

Aviv Asher 2, Raz Asher, 5, και Doron Katz-Asher, 34.

Η Adina Moshe

Σύμφωνα με το Skynews, απήχθη από το σπίτι της στο κιμπούτς Νιρ Οζ, αφού οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν τον σύζυγό της Σαΐντ Μοσέ.

Έχει τέσσερα παιδιά – Maya, Yael, Sasson και Amos – και πολλά εγγόνια.

Τα χόμπι της περιλαμβάνουν τη μαγειρική, την κηπουρική και το διάβασμα.

Η Margalit Berta Mozes

Πρόκειται για μία επιζώντα από καρκίνο, ενώ έχει διαβήτη και ινομυαλγία και παίρνει πρόσθετα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και τον θυρεοειδή.

Λέγεται ότι είναι ορκισμένη φυσιολάτρης, ειδικά των πουλιών, και λατρεύει την πεζοπορία παρά την άσχημη υγεία της.

Το περασμένο καλοκαίρι πήγε για ιστιοπλοϊκό ταξίδι στη βόρεια Νορβηγία και είχε σχέδια να επισκεφθεί τη Μοζαμβίκη αυτό το χειμώνα. Άλλα χόμπι της Margalit περιλαμβάνουν το πλέξιμο.

Η Daniel Aloni και η 5χρονη κόρη της Ameli

Οι δυο τους απήχθησαν στο Nir Oz ενώ επισκέφτηκε την αδελφή της Daniel, Sharon Aloni-Cunio – η οποία επίσης απήχθη μαζί με τα τρίχρονα δίδυμα Emma και Yuli και τον πατέρα τους David Cunio.

Στις 7 Οκτωβρίου, η Ντάνιελ έστειλε ένα «τελευταίο μήνυμα» στην οικογένειά της που είπε ότι υπήρχαν τρομοκράτες στο σπίτι και φοβόταν ότι δεν θα επιζούσαν.

Οι Ruth Munder, Keren Monder, και ο 9χρονος Ohad Monder

Ο Ohad απήχθη μαζί με τη μητέρα του, Κέρεν, ενώ επισκέπτονταν τη γιαγιά του Ruth, η οποία επίσης συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Skynews, έγινε εννέα ενώ βρισκόταν αιχμάλωτος. Η μητέρα του είναι δασκάλα και προπονήτρια βόλεϊ παιδιών.

Τα χόμπι της Ruth Munder λέγεται ότι περιλαμβάνουν το πλέξιμο, τη ζωγραφική και το ράψιμο. Ο σύζυγός της, ο παππούς του Οχάντ, απήχθη επίσης και εξακολουθεί να κρατείται από τη Χαμάς.

Η Doron Katz-Asher και οι κόρες της Aviv και Raz

Οι τρεις τους απήχθησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε συγγενείς, συμπεριλαμβανομένης της γιαγιάς των κοριτσιών, στο Κιμπούτς Νιρ Οζ.

Η κα Katz-Asher εργάζεται ως λογίστρια.

Η Hanna Perry

Η μητέρα τριών παιδιών μετανάστευσε στο Ισραήλ από τη Νότια Αφρική τη δεκαετία του 1960. Εργάζεται σε ένα παντοπωλείο.

Η Hanna Perry φέρεται να έχει διαβήτη και πάσχει από σοβαρή απώλεια όρασης στο ένα μάτι. Τα χόμπι της περιλαμβάνουν την κηπουρική, το Τάι Τσι και τη φροντίδα της κατοικίδιάς της γάτας.

Τα πλάνα, προφανώς της μεταφοράς της σε ένα καρότσι του γκολφ, έγιναν viral μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η Yaffe Adar

Η Yaffe Adar έχει τρία παιδιά, οκτώ εγγόνια και επτά δισέγγονα.

Ένα από τα εγγόνια της, ο Tamir Adar, 38 ετών, απήχθη δίπλα της και φέρεται να εξακολουθεί να κρατείται από τη Χαμάς.

Η Hana Katzir

Η Hana Katzir ήταν η 13η όμηρος που αφέθηκε ελεύθερη σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της Χαμάς ισχυρίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι πέθανε σε αιχμαλωσία.

Οι πρώτες εικόνες από τους Ισραηλινούς ομήρους

Συνολικά 24 όμηροι – 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος – απελευθερώθηκαν σήμερα (24/11) από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

«Μεταξύ των απελευθερωθέντων ομήρων είναι 13 ισραηλινοί πολίτες – ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα – 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, συμπληρώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης «39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ