Νότια Κορέα: Στο νοσοκομείο γυναίκα βουλευτής που δέχτηκε επίθεση, συνελήφθη ο δράστης – Βίντεο σοκ

Επίθεση σε δρόμο της Σεούλ δέχτηκε μία βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Ισχύος στη Νότια Κορέα.

Η Μπαέ Χιουν-τζιν δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Το κόμμα ζητά εις βάθος έρευνα και αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το περιστατικό συνέβη σε δρόμο στη συνοικία Γκάνγκναμ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο δράστης συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε στην αστυνομία ότι είναι ηλικίας 15 ετών. Ο ίδιος ρώτησε την Μπαέ ποιο είναι το όνομά της, πριν την χτυπήσει με μια μικρή πέτρα, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η βουλευτής αιμορραγούσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον δράστη ή τα κίνητρά του. Το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκάνγκναμ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Τον Ιανουάριο, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζε-μιουνγκ δέχθηκε μαχαιριά στον λαιμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο οκτώ ημέρες αργότερα.

«Αναπόφευκτα μας στεναχωρεί η (σημερινή) επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Τζουνγκ Χε-γιονγκ. «Ζητούμε εξονυχιστική έρευνα και σκληρά μέτρα σε βάρος του δράστη».

Ο προσωρινός αρχηγός του κόμματος, ο Χαν Ντονγκ-χουν, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο ότι η Μπαέ έχασε αρκετό αίμα μετά την επίθεση, αλλά ότι τώρα αναρρώνει, προσθέτοντας ότι τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ