Μυστηριώδης ουσία σαν ιστός σε πάτωμα σπιτιού – Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι

Μια ιδιοκτήτρια σπιτιού άφησε τους χρήστες του διαδικτύου τρομαγμένους και μπερδεμένους αφού μοιράστηκε φωτογραφίες μιας εφιαλτικής μαύρης μάζας που κρύβεται κάτω από τις σανίδες δαπέδου της φίλης της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το Yahoo News, η γυναίκα, που ονομάζεται Hannah Sycamore, είχε μάθει για την απαίσια όψη της γλίτσας από έναν φίλο, ο οποίος την εντόπισε όταν έβγαλε τις σανίδες από το δάπεδο.

Με στόχο να λύσει το μυστήριο η γυναίκα δημοσίευσε τις φωτογραφίες της ουσίας στο Facebook με το ερώτημα: «Καμία ιδέα για το τι είναι αυτό;»

Οι φωτογραφίες δείχνουν μία μαύρη ουσία που θυμίζει ιστό αράχνης και ιαπωνική ταινία τρόμου. Οι χρήστες του Facebook είχαν αρκετές θεωρίες για το τι είναι η ουσία αυτή και από ποιους μύκητες έχει δημιουργηθεί.

Άλλοι το συνέκριναν με το Mind Flayer, το τέρας με τα πλοκάμια από την επιτυχημένη σειρά του Netflix «Stranger Things». Κάποιοι αστειεύτηκαν και έκαναν λόγο για εξωγήινη εισβολή αφού η ουσία θυμίζει το «Venom» από τις ταινίες της Marvel.

Ωστόσο οι λάτρεις της μυκητολογίας είπαν ότι μπορεί να είναι είτε μούχλα λάσπης, είτε μούχλα τις ρίζας δέντρων ή μαύρη μούχλα, ένας ύπουλος μύκητας που έχει συσχετιστεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα και άνοια.

«Είναι δυνατόν (σ.σ. να είναι) μαύρη μούχλα», υποστήριξε ο Adam Labrock, ο επικεφαλής ενός αγροκτήματος με μύκητες στη Νέα Ζηλανδία.

Στη συνέχεια υπέθεσε ότι η Armillaria (μύκητες του μελιού), που συχνά αναπτύσσεται κατά μήκος των ριζών των δέντρων, είχε εξαπλωθεί πέρα από τον ξενιστή της και στη συνέχεια διείσδυσε στην κατοικία. «Πιθανώς είναι κάτι που πρέπει να ζητήσετε από έναν μηχανικό να εξετάσει», κατέληξε ο Labrock.

Ακόμη και οι επαγγελματίες μυκητολόγοι μπερδεύτηκαν με την συγκεκριμένη ουσία. «Χωρίς να εξετάσω τον μύκητα αυτοπροσώπως (κοιτάζοντάς τον μικροσκοπικά και αναζητώντας άλλες υπογραφές στη δομή) δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρη», είπε η Patricia Kaishian, επιμελήτρια Μυκητολογίας στο Κρατικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Και συνέχισε: «Αλλά αυτό μοιάζει με το μυκήλιο του μύκητα «υγρής σήψης» που ονομάζεται Coniophora puteana, που μερικές φορές ονομάζεται επίσης «μύκητας των κελλαριών» ή «kellerschwam» στα γερμανικά. Αυτή θα ήταν η εικασία μου κρίνοντας μόνο από αυτές τις φωτογραφίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ