Stranger Things: Πότε θα κυκλοφορήσει στο Netflix η 5η σεζόν και τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για αυτή

Το Stranger Things επιστρέφει στο Netflix για πέμπτη και τελευταία σεζόν, αλλά λόγω των πρόσφατων απεργιών στο Χόλιγουντ, η σειρά δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την παραγωγή. Ωστόσο, τα πράγματα μπορούν πλέον να προχωρήσουν κανονικά.

Από την παρουσίασή του τον Ιούλιο του 2016, το Stranger Things ήταν και συνεχίζει να είναι ένα από τα κορυφαία σόου του Netflix με την κάθε νέα σεζόν να ενθουσιάζει όλο και περισσότερο το κοινό.

Σπάζοντας ρεκόρ προβολών, η 4η σεζόν της σειράς κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών του Netflix. Η ζήτηση για το σόου ήταν τόσο υψηλή κατά την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της 4ης σεζόν που ορισμένοι χρήστες του Netflix αντιμετώπισαν κολλήματα στην πλατφόρμα και κάποιοι συνδρομητές «αγωνίστηκαν» για να καταναλώσουν το επικό τέλος της σεζόν 4.

Ο Ματ και ο Ρος Ντάφερ δημοσίευσαν μια επιστολή εξηγώντας ότι η 5η σεζόν θα είναι το τέλος της σειράς και με αυτή θα ολοκληρωθεί η ιστορία της. Πριν από την κυκλοφορία της τέταρτης σεζόν και την ανακοίνωση της σεζόν 5, οι Duffer Brothers δεν ήταν βέβαιοι πόσες σεζόν θα χρειαζόταν για να ειπωθεί πλήρως η ιστορία του Stranger Things. Μιλώντας κάποια στιγμή – πριν από την ανακοίνωση της 5ης σεζόν – για τη διάρκεια της σειρά εκ των προτέρων, ο Ross Duffer είπε:

«Δεν ξέρουμε πραγματικά. Νομίζω, σε τέσσερις έως πέντε σεζόν είναι πιθανό να καταλήξουμε, αλλά ποιος ξέρει; Θέλω να πω, τίποτα από αυτά δεν είναι επίσημο, και ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Προσπαθούμε να καταλάβουμε ακόμα πόσο καιρό θα χρειαστεί για να φτάσουμε εκεί, οπότε θα δούμε».

Καλώς ήρθατε στην Κόλαση του Χόκινς

Παρά τις προσπάθειες των πρωταγωνιστών, ο Vecna, γνωστός και ως Henry γνωστός και ως 001, πραγματοποίησε με επιτυχία το σχέδιό του να ανοίξει μια γιγάντια πύλη ανάμεσα στο Upside Down και τον πραγματικό κόσμο. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο χάος και οι κάτοικοι φεύγουν μαζικά για να γλιτώσουν από περαιτέρω κίνδυνο.

Σύντομα το Hawkins θα μοιάζει με το Hawkins από το Upside Down καθώς το όραμα του Vecna ​​για τον «όμορφο» νέο κόσμο του αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.
Καθώς το Hawkins πέφτει όλο και πιο βαθιά στο χάος, περιμένουμε να δούμε μια μεγάλη στρατιωτική παρουσία να περιβάλλει την πόλη, με πολύ λίγους κατοίκους και τους ήρωές μας να μένουν πίσω για να συνεχίσουν να πολεμούν τον Vecna.

Η επιστροφή του Vecna – 001 vs 011

Ο Vecna έφτασε πολύ κοντά στο να σκοτωθεί από τη Νάνσυ, τον Στιβ και τον Ρόμπιν, αλλά μπόρεσε να δραπετεύσει πριν προλάβει κάποιος να του δώσει το φονικό χτύπημα. Δεν είναι σαφές πόσο τραυματισμένος είναι και πόσος χρόνος χρειάζεται για να συνέλθει. Μόλις αναρρώσει πλήρως, περιμένουμε να δούμε τον Vecna ​​να απελευθερώνει τις αληθινές του δυνάμεις στο Hawkins και ορδές των τεράτων από το Upside Down.

Η Eleven είναι το μόνο άτομο που μπορεί να πολεμήσει τον Vecna ​​αλλά μετά βίας επέζησε από τη δεύτερη συνάντησή της μαζί του. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι η δύναμη της Eleven είναι τεράστια, αλλά είναι κάτι παραπάνω από πιθανό αυτή η δύναμη να είναι μόνο ένα μέρος των δυνατοτήτων της. Εάν η Eleven θέλει να νικήσει τη Vecna, πρέπει να εξασκηθεί και να βελτιώσει τις δυνάμεις της.

Το Χόκινς θα μπει σε καραντίνα;

Δεδομένου του κινδύνου που θέτουν οι πύλες για το Χόκινς και τον υπόλοιπο κόσμο, ο στρατός μπορεί να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και ενδεχομένως να βάλει το Χόκινς σε καραντίνα. Μπορούμε να περιμένουμε μια ισχυρή στρατιωτική παρουσία, ειδικά αν οι Demogorgon και άλλα τέρατα αρχίσουν να περνούν από τις πύλες.

Ο Γουίλ παίζει κεντρικό ρόλο στην 5η σεζόν

Τον Αύγουστο του 2023, οι Duffers είπαν στο Variety ότι ο Will θα «βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της 5ης σεζόν».

Τι θα γίνει με τις πύλες;

Ακόμα κι αν η Eleven νικήσει με επιτυχία τον Vecna, αυτό δεν εγγυάται ότι οι πύλες προς το Upside Down θα κλείσουν. Ίσως χρειαστεί η Eleven να επαναλάβει αυτό που έκανε με την πύλη κάτω από το Hawkin’s Lab στη δεύτερη σεζόν και να την κλείσει βίαια η ίδια. Αυτή η πρώτη πύλη ήταν μεγάλη, αλλά λιγότερο δυνατή σε σύγκριση με αυτό που έκανε ο Vecna ​​στον Hawkins. Όχι μόνο θα χρειαστεί όλη η δύναμης της Eleven, αλλά το κλείσιμο των πυλών μπορεί να απαιτήσει από την Eleven να θυσιαστεί.

Θα ξυπνήσει η Μαξ;

Ο θάνατος της Μαξ είχε ως αποτέλεσμα το σχέδιο του Vecna να υλοποιηθεί, αλλά από εκεί που δεν το περιμέναμε η Eleven επανέφερε την Μαξ στη ζωή. Δεν είναι περίεργο που η Μαξ βρίσκεται σε κώμα μεταξύ ζωής και θανάτου, με σπασμένα τα άκρα της και τα μάτια της κατεστραμμένα. Εκτιμάμε ότι θα ξυπνήσει αλλά το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είναι όταν συμβεί αυτό.

Εάν η Μαξ ξυπνήσει και θεραπευτεί πλήρως, αυτό σημαίνει πως η Eleven μπορεί να αναστήσει τους νεκρούς. Οι συνέπειες μιας τέτοιας δύναμης δεν έχουν διερευνηθεί ακόμα, αλλά με ορισμένους πιθανούς θανάτους να έρχονται στην 5η σεζόν, η Eleven θα χρειαστεί αυτή τη δύναμη περισσότερο από ποτέ.

Τέλος, ως προς το τι μπορούμε να περιμένουμε, το προσωπικό συγγραφής του Stranger Things μάς έδωσε μια ιδέα όταν έγραψαν στο Twitter: «Η 5η σεζόν είναι σαν να είχε μωρό η σεζόν 1 και 4. Και μετά έγινε ένεση στεροειδών σε αυτό το μωρό».

Ο τίτλος/κωδικό όνομα της σεζόν 5 αναφέρεται ότι είναι “JERICHO” και κάθε επεισόδιο θα κοστίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Τίτλοι επεισοδίων, συγγραφείς και σκηνοθέτες για την 5η σεζόν Stranger Things

Μεταξύ άλλων έχει αποκαλυφθεί το όνομα του κεφαλαίου του επεισοδίου 1 της σεζόν 5. Τον Ιούνιο του 2023, το Netflix επιβεβαίωσε ότι ο Dan Trachtenberg θα σκηνοθετούσε ένα μόνο επεισόδιο για την πέμπτη σεζόν.

Τον Νοέμβριο του 2023, στο Geeked Week, μαθεύτηκαν διάφορες ειδήσεις που σχετίζονται με το Stranger Things, αλλά το μόνο που σχετίζεται με την σεζόν 5 ήταν η πρώτη γραμμή του σεναρίου για την σεζόν 5, κεφάλαιο 1:

Το καστ

Το καστ του Stranger Things έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια και περιμένουμε ένα μεγάλο καστ για την τελευταία σεζόν.

Αναμένουμε από όλους τους παρακάτω ηθοποιούς να επιστρέψουν στην 5η σεζόν του Stranger Things:

Eleven – Millie Bobby-Brown
Peter / 001 / Henry / Vecna – Jamie Campbell Bower
Mike Wheeler – Finn Wolfhard
Dustin Henderson – Gaten Matarazzo
Lucas Sinclair – Caleb McLaughlin
Will Byers – Noach Schnapp
Joyce Byers – Winona Ryder
Jonathan Byers – Charlie Heaton
Jim Hopper – David Harbour
Max Mayfield – Sadie Sink
Nancy Wheeler – Natalia Dyer
Steve Harington – Joe Keery
Robin Buckley – Maya Hawke
Murray – Brett Gelman
Erica Sinclair – Pirah Ferguson
Argyle – Eduardo Franco
Karen Wheeler – Cara Buono
Ted Wheeler – Joe Chrest
Vickie – Amybeth McNulty

Δεν υπάρχουν νέα για κανένα νέο καστ για την 5η σεζόν, αν και οι The Duffer Brothers έχουν δηλώσει ότι θα «μείνουν μακριά» από την εισαγωγή νέων χαρακτήρων.

Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, το καστ διαπραγματεύτηκε αύξηση μισθού για την 5η σεζόν. Η Winona Ryder και ο David Harbor αναμένεται να λάβουν 9,5 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν. Οι Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Finn Wolfhard και Sadie Sink θα λάβουν κάτι περισσότερο από 7 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν. Οι τακτικοί σειρές όπως η Natalia Dyer, η Maya Hawke, ο Charlie Heaton και ο Joe Keery θα λάβουν πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια για την τελευταία σεζόν.

Πότε έρχεται η 5η σεζόν του Stranger Things στο Netflix;

Με μια καθυστέρηση στην έναρξη της παραγωγής της 5ης σεζόν του Stranger Things, δεν ελπίζουμε να δούμε τη σειρά να επιστρέφει το 2024. Αναμένουμε τώρα ότι η σεζόν 5 του Stranger Things θα κυκλοφορήσει στο Netflix κάποια στιγμή την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2025.

Πηγή: FOXreport.gr

Σκύλος πηγαίνει για ύπνο και κάνεις τους πάντες να σκάσουν στα γέλια – βίντεο

Η Γη έχει ένα μυστηριώδη «χτύπο καρδιάς» κάθε 27 εκατομμύρια χρόνια

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ