Σπύρος Φωκάς – Η τελευταία συνέντευξή του: «Ο κόσμος ενδιαφέρθηκε, δεν έχω κανένα παράπονο»

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Σπύρος Φωκάς. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, με καριέρα και στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Στην τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει πριν από περίπου 3 χρόνια στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει και για τα προβλήματα που είχε με την υγεία του, αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

«Εντάξει, κουράγιο! Είμαι αισιόδοξος παρόλα ταύτα» είχε αναφέρει αρχικά ο Σπύρος Φωκάς. Στη συνέχεια ο διεθνούς φήμης ηθοποιός μιλώντας για τα όσα αντιμετώπιζε είχε πει: «Υπήρχε ένα παλιό χρέος στη ΔΕΗ. Ήρθαν εδώ πέρα και μου λένε: “Πρέπει να πληρώσετε όλα όσα χρωστάτε”. Τους λέω: “Δεν έχω να το καλύψω”. Και έτσι μου έκοψαν το ρεύμα».

Για την στήριξη του κόσμου είχε δηλώσει πως: «Ο κόσμος ενδιαφέρθηκε. Δεν έχω κανένα παράπονο. Και παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε». Ενώ μιλώντας για την Πολιτεία είχε σημειώσει: «Ποια Πολιτεία; Ενδιαφέρεται ποτέ η Πολιτεία για μένα και για σένα; Για κανέναν μας. Έχω παράπονα από την Πολιτεία. Δεν μπορεί να μου δίνεις τιμητική σύνταξη και να με τιμάς με 600 ευρώ».

«Μου φέρθηκε καλά η μοίρα, αλλά τώρα είναι δύσκολα. Όμως άντεξα» είχε τονίσει.

Αναφορικά με τα λεφτά, ο Σπύρος Φωκάς είχε εξηγήσει ότι: «Το χρήμα είναι άλλη ιστορία, με την πρώην. Τερμάτισε το «μαγαζί», το έκλεισα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ