Δολοφονία Κατσουρή: «Κρατούσα μαχαίρι, αλλά δεν τον χτύπησα εγώ», λέει ο Έλληνας οπαδός που συνελήφθη – ΒΙΝΤΕΟ

Δείγμα DNA από τον 35χρονο Έλληνα οπαδό, που φέρεται να έχει εμπλοκή στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στην Νέα Φιλαδέλφεια, πήραν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί περιμένουν πλέον την απάντηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να δουν αν το ορφανό DNA που έχει βρεθεί σε μαχαίρι είναι δικό του. Σημειώνεται πως στο ίδιο μαχαίρι έχει βρεθεί γενετικό υλικό του Μιχάλη Κατσούρη.

Πάντως, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, από την πλευρά του ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία. «Ταυτόχρονα με εμένα είχαν προλάβει και τον Μιχάλη, ο οποίος έφαγε το ίδιο ξύλο με εμένα από σίδερα και ξύλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Μαχαίρι δεν είδα εκείνη τη στιγμή, ούτε να τον μαχαιρώνουν αλλά εκεί γύρω υπήρχαν Κροάτες που κρατούσαν μαχαίρια. Ενώ τρώγαμε ξύλο εγώ κι ο Μιχάλης, βρήκαμε ένα κενό και πήγαμε να τους ξεφύγουμε γυρνώντας την πλάτη και ξεκινώντας να τρέχουμε».

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκείνος ισχυρίστηκε πως πέταξε το μαχαίρι που κρατούσε.

«Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν κρατούσα το μαχαίρι ενώ ο Μιχάλης βρισκόταν δίπλα μου σίγουρα δεν τον ακούμπησα. Ακουμπήσαμε μόνο χέρι με χέρι ή ώμο με ώμο», τόνισε ο ίδιος.

Ο 35χρονος καταδικάστηκε το καλοκαίρι σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, το 2017. Συνελήφθη την Τετάρτη και θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Χριστόδουλος Φίλιας, δήλωσε: «Του έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα αδικήματα, όμως καμία σχέση δεν έχει με την ανθρωποκτονία του φίλου του Μιχάλη Κατσούρη, την οποία βέβαια εμπλοκή σε αυτά τα αδικήματα που του έχει ασκηθεί δίωξη την αρνείται και θα το αποδείξει ενώπιον της ανακρίτριας».

Στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα διαβιβαστεί το πόρισμα της ΕΔΕ για ευθύνες των αξιωματικών της Αστυνομίας στις 7 Αυγούστου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού τιμωρείται με επίπληξη ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, ενώ επιβάλλονται πρόστιμα που αντιστοιχούν σε δύο μισθούς σε τέσσερις αξιωματικούς που καρατομήθηκαν, αφού προέκυψαν ευθύνες τις ημέρες μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ