Μακελειό στη Σερβία: Η λίστα και το σχεδιάγραμμα του 14χρονου μακελάρη – Σε πένθος η χώρα

Χθες το πρωί στις 8:30 στο Δημοτικό Σχολείο “Vladislav Ribnikar” στο Vračar της Σερβίας, ο μαθητής της έβδομης τάξης Kosta K. (14 ετών) σκότωσε οκτώ παιδιά και έναν σχολικό φύλακα.

Σερβία: Επί έναν μήνα σχεδίαζε την επίθεση ο 14χρονος μακελάρης – Συνελήφθη ο πατέρας του
Σερβία σχολείο επίθεση
Όσα είχε γράψει ο 14χρονος

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Βελιγραδίου Veselin Milić είπε ότι στις 8:40 π.μ., ο υποδιευθυντής τηλεφώνησε στην αστυνομία για να αναφέρει τον πυροβολισμό, ενώ ο ίδιος ο δράστης τηλεφώνησε στις 8:42 π.μ., παραδεχόμενος τι είχε κάνει.

Σερβία σχολείο επίθεση

Σερβία: Τα πρώτα λόγια του 14χρονου μακελάρη – «Είμαι ψυχοπαθής»

Έξι παιδιά νοσηλεύονται, ένα εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Το βαριά τραυματισμένο αγόρι είναι γιος του διάσημου πνευμονολόγου της χώρας, Spasoj Popevic.

Όλα τα παιδιά που δολοφονήθηκαν γεννήθηκαν μεταξύ 2009 και 2011, επτά κορίτσια και ένα αγόρι σκοτώθηκαν, ανέφερε η αστυνομία.

Μακελειό στη Σερβία: Ο 14χρονος σκότωσε 8 συμμαθητές του – Νέα στοιχεία για την επίθεση στο σχολείο

«O 14χρονος δήλωσε ότι αγνοήθηκε από την κοινωνία και ότι σε όλη του την κοινωνική ζωή αποκλείστηκε από την επικοινωνία και το παιχνίδι ή τις εκδρομές και ότι αυτό τον οδήγησε να κάνει το έγκλημα» σημείωσε ο αστυνομικός.

Όταν ρωτήθηκε αν έφτιαξε μόνος του τις τέσσερις μολότοφ που βρέθηκαν στην τσάντα του, ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης του Βελιγραδίου απάντησε ότι ο δράστης δεν είχε σκοπό να βάλει φωτιά σε κανέναν. «Όπως είπε, ήθελε να χτίσει κάποιο είδος τοίχου ή φράγματος στην είσοδο, έτσι ώστε η αστυνομία ή οποιοσδήποτε άλλος να μην μπορεί να μπει μέσα και να παράσχει βοήθεια», είπε ο Μίλιτς.

Η επίθεση και η σύλληψη

Ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε ότι ο έφηβος δράστης χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του 9 χιλιοστών και ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες. Περιγράφοντας την επίθεση ανέφερε ότι ο δράστης αρχικά πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο του σχολείου τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τις δύο μαθήτριες που ήταν επιμελήτριες στον προθάλαμο του κτιρίου, άλλαξε γεμιστήρα και εισήλθε στην αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας και αφού πυροβόλησε την καθηγήτρια άνοιξε πυρ κατά των συμμαθητών του.

Βγήκε στο προαύλιο του σχολείου όπου βρίσκονταν μαθητές μικρότερων τάξεων, άλλαξε ξανά γεμιστήρα, αλλά επενέβη η αστυνομία και τον ακινητοποίησε.  Ο δράστης της επίθεσης είναι 14 ετών και φοιτούσε στο ίδιο σχολείο, στην 7η τάξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ