Μακελειό στη Σερβία: Ο 14χρονος σκότωσε 8 συμμαθητές του – Νέα στοιχεία για την επίθεση στο σχολείο

Οι νεότερες πληροφορίες για την επίθεση σε σχολείο στο Βελιγράδι της Σερβίας αναφέρουν πως 8 μαθητές σκοτώθηκαν. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, νεκροί έπεσαν ο φρουρός αλλά και η δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Vladislav Ribnikar στο Vračar, ενώ 6 παιδιά νοσηλεύονται.

Μακελειό στη Σερβία: 14χρονος μαθητής σκότωσε δασκάλα και φρουρό – Πώς τον αφόπλισαν συμμαθητές του

Ο ανήλικος δράστης Κ.Κ. ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Γονείς παιδιών ανέφεραν στα σερβικά ΜΜΕ ότι οι μαθητές άκουσαν τουλάχιστον 35 πυροβολισμούς.

Σερβία: 14χρονος ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο – 5 μαθητές τραυματίστηκαν

«Ήταν ήσυχος και καλός μαθητής»

Η δήλωση από το σχολείο ανέφερε ότι ήταν μαθητής και γεννήθηκε το 2009. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, πατέρας ενός από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, είπε ότι η κόρη του ήταν στην τάξη όπου ο ανήλικος άνοιξε πυρ. «Κατάφερε να ξεφύγει. [Το αγόρι] πυροβόλησε πρώτα την δασκάλα και μετά άρχισε να πυροβολεί τυχαία», είπε  στον τηλεοπτικό σταθμό N1.

«Είδα τον σεκιούριτι ξαπλωμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίματα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι αυτός (ο σκοπευτής) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα μπήκε στην τάξη τους», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος είχε σπεύσει στο σχολείο μετά τον πυροβολισμό.

Σερβία: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο – Αναφορές για τραυματισμένους μαθητές
Σερβία σχολείο επίθεση
Ο 14χρονος δράστης – Φωτογραφία: Telegraf

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο, ουρλιάζοντας. Ήρθαν γονείς, ήταν σε πανικό. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στον Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ.

Αξιωματικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

Σερβία πυροβολισμοί

Πώς έγινε το μακελειό στο σχολείο

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί γύρω στις 8:30 όταν ένας φρενήρης μαθητής έφτασε στο σχολείο, αρχίζει να μαλώνει με τον φρουρό και στη συνέχεια, όταν ο άνδρας προσπαθεί να τον ηρεμήσει, αρχίζει να κλωτσάει όσους βρίσκονταν γύρω του. Αμέσως μετά βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί. Ο φρουρός, που έχασε τη ζωή του, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Ο 14χρονος μετά πηγαίνει στην αίθουσα της ιστορίας, για να βρει μια δασκάλα που «δεν του αρέσει». Ο δράστης πυροβολεί την δασκάλα, αλλά κάποιοι μαθητές πηδάνε πάνω του και τον εμποδίζουν από το να σκοτώσει κι άλλους. Δυστυχώς η δασκάλα υπέκυψε στα τραύματά της.

Συνέχισε να πυροβολεί ακόμα και όταν έπεσε στο πάτωμα. Όπως αναφέρει το σερβικό atvbl.rs τρεις τρύπες παραμένουν στο ταβάνι από τις σφαίρες του που έπεσαν κατά την πτώση του 14χρονου.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος είπε ότι πυροβόλησε με το όπλο του πατέρα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ