Κρεμλίνο κατά Μονακό; – Ο πρίγκιπας Αλβέρτος καταγγέλλει “εκστρατεία εξόντωσης”

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό κατηγορεί τη Ρωσία για “εκστρατεία εξόντωσης”. Πρώτα ήταν τα προβλήματα υγείας της πριγκίπισσας Σαρλίν και οι φήμες για τη σχέση της με τον σύζυγό της, καθώς δημοσιεύματα τη θέλουν να βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του Ρώσου μεγιστάνα και πρώην συντρόφου της Ναόμι Κάμπελ Βλαντίμιρ Βορόνιν.

Τώρα έρχεται μία εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων.

Αλβέρτος - Μονακό

Σύμφωνα με την Bild, ορισμένοι VIP από τον στενό κύκλο του Αλβέρτου, όπως είναι ο Ντιντιέ Λινό, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Ανσελμί, έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα για διαφθορά και παράνομες δραστηριότητες.

Σε δηλώσεις του στη “Monaco-Matin” ο πρίγκιπας Αλβέρτος κάνει λόγο για εκστρατεία εξόντωσης από εχθρικές δυνάμεις, μία στοχευμένη  διάδοση ψευδών ειδήσεων προκειμένου να αμφισβητηθεί η πίστη και η ειλικρίνεια των “θυμάτων”, σύμφωνα με τον 63χρονο Αλβέρτο.  Όσο για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την εκστρατεία; Τα υποτιθέμενα στοιχεία έχουν δημοσιευθεί στον αμερικανικό ιστότοπο Dossiers du Rocher. Από εκεί, πλήθος ψευδών πληροφοριών εστάλη σε δημοσιογράφους μέσω e-mail και μηνυμάτων.

Οι καταγγελίες έπληξαν άμεσα τον πρίγκιπα, ο οποίος προσπαθεί να διώξει πάνω από το Πριγκιπάτο τη φήμη ενός αδιαφανούς, πελατειακού καταφυγίου κυρίως για φοροφυγάδες. Ο Αλβέρτος θέλει να αλλάξει τη φήμη του Πριγκιπάτου, από φορολογικό παράδεισο σε μαγνήτη νεοφυών επιχειρήσεων, φιλικό προς το περιβάλλον και καθαρό – από κάθε άποψη.

Σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα “Monaco-Matin”, ο Αλβέρτος καταδίκασε μια “συκοφαντική και ανώνυμη εκστρατεία φημών” και ανακοίνωσε ότι θα στραφεί στην αστυνομία των Μονεγάσκων και της Γαλλίας.

Το Μονακό είναι πολύ δημοφιλές για τους Ρώσους ολιγάρχες εδώ και δεκαετίες και είναι γνωστό ως “η θαλάσσια Μόσχα”: ήλιος, παραλίες, φοροαπαλλαγή.

Ο Αλβέρτος εδώ και χρόνια έχει στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ακόμη και ο παραδοσιακός ποδοσφαρισκός σύλλογος του Πριγκιπάτου, η AS Monaco βρίσκεται σε ρωσικά χέρια του ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ