Κολομβία: Ζωντανά βρέθηκαν έπειτα από 40 ημέρες τα 4 παιδιά που αγνοούνταν στη ζούγκλα

Την είδηση ότι βρέθηκαν ζωντανά τα 4 παιδιά τα οποία αγνοούνταν εδώ και 40 ημέρες σε πυκνή ζούγκλα στη νότια Κολομβία έκανε γνωστή μέσω Twitter ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο.

Συγκεκριμένα, ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter πως 4 παιδιά τα οποία αγνοούνταν έπειτα από τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν την 1η Μαΐου σε πυκνή ζούγκλα στη νότια Κολομβία βρέθηκαν ζωντανά 40 ημέρες αργότερα, αναρτώντας φωτογραφία από το σημείο όπου βρέθηκαν.

«Όλη η χώρα χαίρεται», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Τα παιδιά 13, 9, 4 και 1 έτους, μέλη της φυλής αυτοχθόνων Ουιτότο, διασώθηκαν από τα μέλη των ένοπλων δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που τα έψαχναν στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης που βαφτίστηκε «Ελπίδα», δήλωσαν νωρίτερα δυο πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι το μονοκινητήριο αεροσκάφος Cessna 206 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την 1η Μαΐου, κοντά στο Σαν Χοσέ δελ Γκαβιάρε, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν την Δευτέρα στην πυκνή ζούγκλα.

Μάλιστα, οι αρχές βάσισαν τις ελπίδες τους ότι θα βρεθούν ζωντανοί τουλάχιστον κάποιοι από τους επιβαίνοντες στο γεγονός ότι βρήκαν στη ζούγκλα διάφορα προσωπικά είδη, δαγκωμένα φρούτα και ένα μπιμπερό. Υπήρχε επίσης ένα «πρόχειρο καταφύγιο, φτιαγμένο από ξύλα και κλαδιά».

Η ζούγκλα είναι πολύ πυκνή και επικίνδυνη σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή και οι έρευνες καθίστανται ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των άγριων ζώων, των δέντρων που φτάνουν σε ύψος ακόμη και τα 40 μέτρα και της ισχυρής βροχόπτωσης.

Τα αίτια της συντριβής του Cessna δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη. Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο πιλότος ανέφερε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τον κινητήρα λίγο πριν να εξαφανιστεί από τα ραντάρ το αεροσκάφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ