Ισραήλ: Παλαιστίνιος 13 ετών ο δράστης της νέας επίθεσης με δύο τραυματίες

Στο δρόμο της βίας έχει μπει από χθες πάλι το Ισραήλ,  καθώς σήμερα εκδηλώθηκε νέα επίθεση, αυτή τη φορά από νεαρό Παλαιστίνιο ο οποίος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο Ισραηλινούς πατέρα και γιο.

Ισραήλ: Δύο τραυματίες από πυρά στην Ιερουσαλήμ

Η επίθεση έγινε το πρωί σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και ο δράστης είναι ένας Παλαιστίνιος,  μόλις 13 ετών, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Πόλης του Δαβίδ, στην παλαιστινιακή συνοικία Σιλωάμ, και ο έφηβος “εξουδετερώθηκε και τραυματίστηκε”, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Μακελειό με επτά νεκρούς και 10 τραυματίες στο Ισραήλ: Νεκρός ο δράστης – Φόβοι για για κλιμάκωση της βίας – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι έλαβε τηλεφωνική κλήση στις 10:42 με την οποία ενημερώθηκε για “τρομοκρατική επίθεση”.

“Ένας 23χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και άλλος ένας 47χρονος σε μέτρια ως σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος”, διευκρίνισε εκπρόσωπος της MDA. “Φτάσαμε γρήγορα στο σημείο και είδαμε δύο θύματα ένοπλης επίθεσης”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο Φάντι Ντεκιντέκ, γιατρός της MDA. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα θύματα είχαν τις αισθήσεις τους και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε  μία ημέρα μετά την επίθεση από άλλον ένοπλο Παλαιστίνιο, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος “εξουδετερώθηκε”, χωρίς να διευκρινίσει αν τραυματίστηκε ή αν είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για “τρομοκρατική επίθεση”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ