Μεγάλα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έμειναν σήμερα Δευτέρα χωρίς ρεύμα, προκαλώντας χάος στους δρόμους, προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς και στις τηλεπικοινωνίες.
Μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, μεταξύ των οποίων η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Βαλένθια και η Σεβίλλη παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ ανάλογη είναι και η κατάσταση στη Λισαβόνα, στην Πορτογαλία.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για προβλήματα και σε περιοχές της Γαλλίας.
Βίντεο που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα Χ, καταγράφει τη στιγμή που το τηλεοπτικό στούντιο του καναλιού LaSexta, στην Ανδόρρα, «βυθίζεται» στο σκοτάδι, κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής.
🔴 Gran apagón a nivel nacional: sin luz y con problemas de comunicación en diferentes puntos de España. Lo hemos vivido en directo en el plató. https://t.co/tDtGnkAAF9 pic.twitter.com/KsbR59BI6F
— laSexta Noticias (@sextaNoticias) April 28, 2025