ΗΠΑ: Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν την 28χρονη ένοπλη που εισέβαλε στο χριστιανικό σχολείο

Η αστυνομία του Νάσβιλ έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τη στιγμή της εξουδετέρωσης της 28χρονης ένοπλης, που εισέβαλε σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στην πόλη των ΗΠΑ, όπου φοιτούσε ως παιδί και άρχισε να καταδιώκει μαθητές και καθηγητές με το τουφέκι στο χέρι.

ΗΠΑ: Παρουσιάστριες ειδήσεων κατέρρευσαν στον “αέρα” για το μακελειό στο σχολείο

Η 28χρονη Audrey Hale έφτασε στο Covenant School με το αυτοκίνητο της λίγο πριν από τις 10 π.μ. και σκότωσε έξι ανθρώπους πριν την εξουδετερώσουν οι αστυνομικοί. Η 28χρονη τρανς, άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών που έφτασαν από τον δεύτερο όροφο του σχολείου, προτού βρεθεί αντιμέτωπη με τους αστυνομικούς Ρεξ Ένγκλεμπερτ και Μάικλ Κολάζο.

Δείτε το βίντεο από την εξουδετέρωσης της 28χρονης

ΗΠΑ: Η στιγμή που η δολοφόνος εισβάλλει στο χριστιανικό σχολείο – Βρέθηκε «μανιφέστο» στο σπίτι της

Το χρονικό της επίθεσης

Η 28χρονη ένοπλη μπήκε στο ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί «The Covenant School», οπλισμένη με δύο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, πυροβολώντας γυάλινη πόρτα. Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρεις ενήλικες, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών. Το όνομα του ενός από τα ενήλικα θύματα, της Κάθριν Κουνς, αντιστοιχεί σε αυτό της διευθύντριας του σχολείου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα επιτόπου εξουδετέρωσαν την ένοπλη. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε περίπου ένα τέταρτο της ώρας από τη στιγμή που έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ντον Άαρον.

ΗΠΑ: 28χρονη η δράστις της επίθεσης σε σχολείο στο Νάσβιλ – Τουλάχιστον επτά νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια από τις εκπαιδευτικούς μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην κόρη της. «Μου είπε πως είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπα και ακούγονταν πυροβολισμοί παντού», αφηγήθηκε η Έιβερι Μίρικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSMV4, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC.

Παρότι δήλωσε ανακουφισμένη που η μητέρα της επέζησε, η κυρία Μίρικ πρόσθεσε πως «πονάει για τους άλλους» οι οποίοι δεν δέχθηκαν κανένα τηλεφώνημα, παρότι έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Το μανιφέστο που άφησε στο σπίτι της και το σχέδιο… δράσης

Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, πάντως η Όντρεϊ Χέιλ μπορεί να έτρεφε «μνησικακία» για το σχολείο όπου φοίτησε, εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάσβιλ, Τζον Ντρέικ.

Βρέθηκε «μανιφέστο» κατά την έρευνα στο σπίτι της, στο οποίο αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους, διευκρίνισε.

Το κείμενο, λεπτομερές σχέδιο που έδειχνε «τις εισόδους» στο σχολείο και άλλα «γραπτά» βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της. Το σύνολο των τεκμηρίων που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύει πως επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης, πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την αναστάτωσή του για το «άρρωστο» έγκλημα και διέταξε να κυματίζει μεσίστια η σημαία των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίριαέως τη δύση του ηλίου την 31η Μαρτίου, σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα.

Η βία με τη χρήση όπλων «κομματιάζει την ίδια την ψυχή του έθνους μας», σχολίασε από τον Λευκό Οίκο, καλώντας για ακόμη μια φορά το Κογκρέσο να απαγορεύσει την πώληση τουφεκιών εφόδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ