Η Google τιμά με Doodle την Εθνική Ημέρα της Γαλλίας

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα της Γαλλίας, γνωστή ως Ημέρα της Βαστίλης στις αγγλόφωνες χώρες. Σαν σήμερα το 1789, Γάλλοι πολίτες ενώθηκαν και επιτέθηκαν στο φρούριο της φυλακής της Βαστίλης, ξεκινώντας τη Γαλλική Επανάσταση.

Ο λαός του Παρισιού αντέδρασε μετά από χρόνια κακομεταχείρισης από τη μοναρχία και η έφοδος της Βαστίλης αντιπροσωπεύει την πρώτη νίκη κατά της τυραννίας. Στην επέτειο ενός έτους από τον θρίαμβο, εκπρόσωποι από όλη τη Γαλλία συναντήθηκαν στο Παρίσι για μια γιορτή που ονομάζεται Fête de la Fédération (Φεστιβάλ της Ομοσπονδίας) για να τιμήσουν τα επιτεύγματα της επανάστασης με αλληλεγγύη.

Σήμερα oι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε όλη τη Γαλλία στο le Quatorze Juillet (στις 14 Ιουλίου). Στρατιωτικές παρελάσεις παρελαύνουν σε διάφορες πόλεις, συνοδευόμενες από υπερπτήσεις αεροσκαφών που εκτοξεύουν ρεύματα μπλε, λευκού και κόκκινου καπνού. Οι παραστάσεις χορού παρουσιάζουν διάφορα ταλέντα, οι άνθρωποι παρακολουθούν δωρεάν συναυλίες και η βραδιά τελειώνει με υπέροχα πυροτεχνήματα.

Vive le 14 Juillet ! Ζήτω η 14η Ιουλίου!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ