Η Google τιμά με Doodle την Εθνική Ημέρα της Σουηδίας

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα της Σουηδίας ή Sveriges Nationaldag στα σουηδικά. Η 6η Ιουνίου σηματοδοτεί δύο σημαντικές επετείους στη σουηδική ιστορία: τη στέψη του βασιλιά Gustav Vasa, ο οποίος απελευθέρωσε τη Σουηδία από την Ένωση Kalmar το 1523 και την υπογραφή του συντάγματος το 1809.

Οι εορτασμοί της Εθνικής Ημέρας της Σουηδίας διαρκούν πάνω από έναν αιώνα, αλλά δεν καθιερώθηκε επίσημα ως επίσημη αργία μέχρι το 2005. Σήμερα, ζωντανές παρελάσεις, μπάντες παρέλασης και παραστάσεις τοπικών λαϊκών συγκροτημάτων πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τα θεάματα και να κυματίσουν τη μπλε και κίτρινη εθνική σημαία, όπως αυτή στο σημερινό Doodle.

Στην πιο διάσημη παράδοση της εθνικής ημέρας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Σουηδίας παρευρίσκονται σε μια ετήσια τελετή στο υπαίθριο μουσείο Skansen της Στοκχόλμης, έναν σουηδικό εθνικό θησαυρό. Τα παιδιά φορούν παραδοσιακά σουηδικά ρούχα, συνήθως μπλε και κίτρινες φούστες και παντελόνια καθώς παρουσιάζουν στη βασιλική οικογένεια πολύχρωμα μπουκέτα από καλοκαιρινά λουλούδια.

Καλή Εθνική Ημέρα, Σουηδία!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ