Η διαθήκη του Μπερλουσκόνι – Στη Μαρίνα και τον Πιερ Σίλβιο η πλειοψηφία της Fininvest

Ο κοινός έλεγχος της Fininvest, πηγαίνει στη Μαρίνα και τον Πιερ Σίλβιο, τα πρώτα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αυτό αναφέρεται στη διαθήκη του ιδρυτή της Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε στις 12 Ιουνίου. Τα δύο πρωτότοκα παιδιά του Μπερλουσκόνι μαζί φτάνουν το 53% με ίσες ποσοστώσεις.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Άνοιξε η διαθήκη του – Ποιοι είναι οι κληρονόμοι

Στο έγγραφο – ένα “απλό” κείμενο σύμφωνα με όσους το είδαν – που δημοσιεύει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο πρώην Cavaliere αποφάσισε πράγματι να εκχωρήσει στα πρώτα του παιδιά ολόκληρο το μερίδιο των περιουσιακών στοιχείων που έχει στην κατοχή του, το οποίο επομένως δεν αφορά μόνο την εταιρεία που εισήχθη στο χρηματιστήριο (Mfe 50%, Mondadori 53%, Mediolanum 30% ) αλλά και τις εταιρείες κάτω από τις οποίες βρίσκονται οι βίλες και τα ακίνητα.

Μία λιτή ανακοίνωση της Fininvest συνοψίζει ότι «Η Μαρίνα, ο Πιερ Σίλβιο, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι Μπερλουσκόνι, αφού διάβασαν τη διαθήκη του πατέρα τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πληροφορούν ότι δεν θα έχει κανένα άτομο έμμεσο μοναχικό έλεγχο στη Fininvest SpA, που προηγουμένως ασκούσε ο ίδιος ο πατέρας τους (που είχε το 61,21%). Ο συμβολαιογράφος που έχει διαβάσει τη διαθήκη θα εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις τις επόμενες ώρες».

Μπερλουσκόνι: Θρίλερ με τη διαθήκη του – Φήμες ότι την άλλαξε στο νοσοκομείο

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγραψε τη διαθήκη του με το χέρι στις 2 Οκτωβρίου σε ένα κίτρινο σημειωματάριο με την επικεφαλίδα Villa San Martino. Ένδεκα γραμμές σε ένα φύλλο και δέκα σε άλλο για τα όσα επιθυμούσε να γίνει, με ύφος στεγνό και καθαρό. “Αφήνω το διαθέσιμο απόθεμα σε ίσα μέρη στα παιδιά μου Marina και Pier Silvio. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω σε ίσα μέρη στα 5 παιδιά μου Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora και Luigi”. Το 2020 πρόσθεσε τις διατάξεις υπέρ του αδελφού του.

«Addio» Σίλβιο: Σύσσωμος ο πολιτικός, επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Μπερλουσκόνι

Προς τα παιδιά του αναφέρει: «Ευχαριστώ, πολλή αγάπη σε όλους σας, ο μπαμπάς σας» .

100 εκατομμύρια στον Paolo και τη Marta Fascina, 30 στον Dell’Utri

Μια κληρονομιά 100 εκατομμυρίων αφήνει στον αδελφό του Πάολο, αλλά και μια ίσης αξίας (100 εκατομμύρια) στη Marta Fascina, την τελευταία του σύντροφο της ζωής του. Ο Marcello Dell’Utri ήταν επίσης μεταξύ των παραληπτών, με κληρονομιά 30 εκατομμυρίων.

Η διαθήκη είχε ανοίξει το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου από τον οικογενειακό συμβολαιογράφο , Arrigo Roveda , στο Μιλάνο. Μπροστά του οι δύο μάρτυρες , οι δικηγόροι Luca Fossati και Carlo Rimini , για λογαριασμό των πέντε παιδιών τους Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora, Luigi.

διαθήκη Μπερλουσκόνι

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ