«Addio» Σίλβιο: Σύσσωμος ο πολιτικός, επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Μπερλουσκόνι

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και με έντονη συγκίνηση αποχαιρέτησε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι η οικογένεια του, σύσσωμος ο πολιτικός, επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος της χώρας και πλήθος πολιτών.

Κηδεία Μπερλουσκόνι: Το τελευταίο χειροκρότημα από τους οπαδούς της Μίλαν – «Υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος»

Έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου χιλιάδες οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν αλλά και του πολιτικού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι συγκεντρώθηκαν για να του πουν το τελευταίο «αντίο». Όταν έφτασε το φέρετρο που μετέφερε την σορό του «Καβαλιέρε» στο ναό το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ οι οπαδοί της Μίλαν φώναζαν ρυθμικά: «Υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος».

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Το συγκινητικό «αντίο» της πρώτης συζύγου του – Ποια είναι η Κάρλα Ελβίρα Νταλ’ Όλιο

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές περίπου 15.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην πλατεία Ντουόμο για να παρακολουθήσουν την κηδεία από γιγαντοοθόνες.

Η οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρισκόταν στην πρώτη σειρά μπροστά από το φέρετρο του κατά τη διάρκεια της κηδείας. Τα πέντε παιδιά που απέκτησε με τις δύο πρώην συζύγους του, η Μαρίνα, ο Πιέρ Σίλβιο, η Μπάρμπαρα, η Ελεωνόρα και ο Λουίτζι έδειχναν συγκλονισμένα από την απώλεια του πατέρα τους. Η σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα φάνηκε σε κάποιες στιγμές να μην μπορεί να κρατήσει τα δάκρυα της. Στο πλευρό της είχε την μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα η οποία της κράτησε το χέρι και περπάτησε δίπλα της.

Δείτε την ώρα που η σύντροφος του Μπερλουσκόνι και τα παιδιά του αποχαιρετούν το φέρετρο του «Καβαλιέρε» 

Το παρών από πρώην πρωθυπουργούς και ηγέτες

Περίπου 2.000 άτομα της πολιτικής, της αθλητικής, της επιχειρηματικής ζωής της Ιταλίας βρέθηκαν στο εσωτερικό του ναού για την κηδεία του «Καβαλιέρε».

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι αγκάλιασε και συλλυπήθηκε τα παιδιά του «Καβαλιέρε». Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, που χαιρέτησε και συνομίλησε με την οικογένεια του Μπερλουσκόνι.

Πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, όπως ο Μάριο Ντράγκι και ο Ματέο Ρέντσι αλλά και ηγέτες ξένων χωρών όπως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα παρευρέθηκαν στην κηδεία.

Αλλά και ο πρώην ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και επί χρόνια πολιτικός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, Ουμπέρτο Μπόσι, ο πρώην προπονητής της Μίλαν, Φάμπιο Καπέλο, ο μάνατζερ της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ο παρουσιαστής ειδήσεων της ιταλικής τηλεόρασης, Πιέρο Κιαμπρέτι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ