Γυναίκα που διασώθηκε στη Μεσόγειο, γέννησε εν πλω

Γυναίκα από το Καμερούν ηλικίας 21 ετών, που διασώθηκε την Τρίτη στα ανοιχτά της Λιβύης, γέννησε ένα αγοράκι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της με το πλοίο Aquarius, το οποίο συμμετέχει σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και κατευθύνεται προς την Ιταλία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν εν πλω.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού στο πλευρό της γυναίκας βρέθηκε μια μαία και μία γιατρός της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF)».

Η μητέρα και το παιδί χαίρουν άκρας υγείας, ενώ τον πατέρα, επίσης υπήκοο Καμερούν, υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα πολλοί από τους 386 πρόσφυγες που επίσης διασώθηκαν και ταξίδευαν με το πλοίο, όταν εκείνος επέστρεψε στη γέφυρα μετά τον τοκετό.

Οι γονείς επέλεξαν να ονομάσουν το παιδί Ντεστινέ Αλέξ, προς τιμή του καπετάνιου του πλοίου, Αλεξάντερ Μορόζ από τη Λευκορωσία, ο οποίος από την πλευρά του δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του.

Καθώς έχει σημαία Γιβραλτάρ, το πλοίο θεωρείται βρετανικό έδαφος. Εντούτοις, τα παιδί δεν θα λάβει την βρετανική υπηκοότητα, καθώς κανείς από τους γονείς του δεν διαμένει στη Βρετανία.

Έχοντας ναυλωθεί από τις οργανώσεις SOS Méditerranée και MSF, το Aquarius μεταφέρει τους πρόσφυγες που διασώθηκαν από τρία πλεούμενα από τη Λιβύη και κατευθύνεται προς το λιμάνι Κάλιαρι της Σαρδηνίας, όπου αναμένεται να φθάσει το πρωί της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέα τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης – Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες

Τρεις χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Τι σχεδιάζουν η Γαλλία με τη Μ. Βρετανία για τις ακτές της Λιβύης

Exit mobile version