Γυναίκα 102 ετών αποκαλύπτει τη συνταγή της μακροζωίας στο TikTok

Η Περλ Τέιλορ από το Ντέιτον του Οχάιο στις ΗΠΑ έκλεισε τον Ιανουάριο τα 102 και μοιράζεται συχνά τις συμβουλές της για διατροφή, άσκηση, περιποίηση του δέρματος αλλά και θετική ενέργεια στο κανάλι της εγγονής της, Μπέρναλ στο TikTok.

Πρόσφατα, ένα από τα βίντεο που ανέβασε στην πλατφόρμα η εγγονή της συγκέντρωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο προβολές και σε αυτό η υπερήλικας έδωσε συμβουλές σε εκείνους που την ακολουθούν και μεταξύ άλλων τόνισε να «αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους».

Από την πλευρά της η Μπέρναλ αποκάλυψε στο Insider πως η γιαγιά της «ζει τη ζωή της στο έπακρο».

Η Τέιλορ, γεννημένη στην Κούβα τον Ιανουάριο του 1921 μεγάλωσε στην Τζαμάικα και δήλωσε χαρούμενη που μοιράζεται τα μυστικά της μακροζωίας της, ενώ ελπίζει όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας να ακολουθήσουν το δικό της lifestyle.

«Υποθέτω ότι έχω πολλά μαθήματα ζωής να μοιραστώ», είπε η ίδια στο Insider.

@taygusta My grandma is always keeping it 💯 Wisdom from a #centenarian! #jamaicatiktok #grandmasoftiktok #jamaican ♬ original sound – taygusta

Λέει όχι στα συσκευασμένα τρόφιμα

Η Περλ που ετοιμάζει κάθε γεύμα για τον εαυτό της πρόσθεσε: «Έχουν περάσει χρόνια που δεν έχω φάει τίποτα συσκευασμένο, σφάζαμε τα δικά μας γουρούνια και κοτόπουλα», τόνισε δηλώνοντας περήφανη για τις ρίζες της από Κούβα, Τζαμάικα και Ινδία που σύμφωνα με την ίδια την ώθησαν στην επιλογή να τρέφεται με προϊόντα από την φύση.

Αν και τρώει περιστασιακά παϊδάκια, κοτόπουλο ή κιμά στην πλειοψηφία επιλέγει να τρώει πιάτα χορτοφαγικά, ενώ ένα τυπικό πρωινό για εκείνη όπως αποκάλυψε είναι η ψιλοκομμένη παπάγια και η μπανάνα, συνοδευόμενα από ψητές τηγανίτες που τις σερβίρει με κινόα, λιναρόσπορο και ρύζι.

Όσον αφορά στο μεσημεριανό της επεσήμανε πως αυτό ήταν πάντα ελαφρύ και το δείπνο της συνήθως περιλαμβάνει ρύζι και φασόλια Τζαμάικας.

Ο μαγικός «πράσινος χυμός»

Η ίδια όπως αποκάλυψε πίνει ποτό ενυδάτωσης μηδενικών θερμίδων, δύο έως τρία μπουκάλια μεταλλικό νερό και ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη την ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή δεν αλλάζει όπως λέει με τίποτα τον σπιτικό της «πράσινο χυμό» της που φτιάχνει στο μπλέντερ. Τα φρέσκα συστατικά περιλαμβάνουν ρίζα αλόης, σέλινο, μαϊντανό, τζίντζερ και νερό.

«Συνήθως θα το πιώ πριν το δείπνο», είπε.

Σχετικά με το αλκοόλ η Τέιλορ υπογράμμισε πως περιορίζεται σε δύο ποτήρια γλυκό κόκκινο κρασί κάθε εβδομάδα. «Υποθέτω ότι βοηθά στην εκδήλωση της ευτυχίας», συμπλήρωσε.

@taygusta Grandma Pearl sharing her cooking tips! 🇯🇲🍌 #plantain #jamaicantiktok #jamaicanfood #jamaicanrecipes #centenarian #grandmapearl #grandmasoftiktok ♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Eντατική άσκηση με…ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Επιπρόσθετα, η Περλ είπε ότι με ευκολία μπορεί να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες του διώροφου σπιτιού της, ενώ πλένει μόνη τα ρούχα της.

«Σηκώνω το πόδι μου και το κρατάω εκεί για τέσσερα από τα πέντε δευτερόλεπτα» και πρόσθεσε: «Το κάνω 10 φορές σε κάθε πόδι», όταν αναφέρθηκε στην ρουτίνα γυμναστικής που ακολουθεί.

Ωστόσο, η πιο εντατική μορφή άσκησή που προτιμά είναι να εξερευνά τους διαδρόμους των τοπικών σούπερ μάρκετ όσο κάνει τα ψώνια της: «Περπατάω γύρω από το σούπερ μάρκετ για δύο ώρες κάθε Σαββατοκύριακο»

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κάνει και διαλογισμό τονίζοντας πως παίρνει βαθιές ανάσες περιστρέφοντας ταυτόχρονα τον λαιμό της. «Με χαλαρώνει και με απαλλάσσει από κάθε πόνο στο σώμα μου που μπορεί να είχα αναπτύξει επειδή κοιμόμουν στο πλάι», είπε συγκεκριμένα.

Η Περλ Τέιλορ σε νεαρή ηλικία

Κάνει μπάνιο με ελαιόλαδο και άλατα

Η 102 ετών Περλ όσον αφορά στην περιποίησή της είπε ότι χρησιμοποιεί απλό σαπούνι στο πρόσωπό της, ωστόσο, της αρέσει να κάθεται με τις ώρες στην μπανιέρα όπως σημείωσε: «Δεν κάνω ποτέ ντους γιατί πάντα θέλω να απλώνομαι και να χαλαρώνω».

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η ίδια ετοιμάζει το νερό του μπάνιου ρίχνοντας μια bath bomb, μετά προσθέτει μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στην συνέχεια άλατα.

«Ακολουθώ αυτό το τελετουργικό τριών βημάτων κάθε φορά, ακριβώς γιατί διατηρεί το δέρμα μου λείο και απαλό», ανέφερε.

@taygusta Replying to @arimalove1119 thank you everyone for the birthday wishes. I read all of the comments to my grandma. Our Caribbean Capricorn Queen is filled with gratitude and sends love to you all! ♥️🥳🇯🇲 #centenarian #jamaica #grandmasoftiktok ♬ Three Little Birds – Bob Marley & The Wailers

Δεν κολλάει σε αρνητικές σκέψεις

Ταυτόχρονα, επιλέγει να διαβάζει αποσπάσματα για την εσωτερική γαλήνη και την πνευματικότητα που πηγάζουν από τα ιερά κείμενα του Χριστιανισμού και του Βουδισμού. «Ο Θεός είναι τα πάντα», είπε υπογραμμίζοντας πως: «Πρέπει, όμως, να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου πριν φτάσεις σε θέση να αγαπάς τους άλλους. Θα πρέπει επίσης να μάθετε να αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις. Έτσι ζω τη ζωή μου».

Η Τέιλορ στα 102 της χρόνια φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ενημερωμένη καθώς «κρατά το μυαλό της κοφτερό», όπως είπε, παρακολουθώντας ειδήσεις στην τηλεόραση έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτές που αφορούν στην πολιτική. «Με ενδιαφέρει η πολιτική από την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον», τόνισε προσθέτοντας ότι οι κύριες πηγές ειδήσεων της είναι το CNN και το MSNBC. «Θα μείνω ξύπνια μέχρι τις 11 το βράδυ για να τους παρακολουθήσω», είπε.

Τέλος, η ίδια δηλώνει φαν των ταξιδιών, καθώς της αρέσει να χαζεύει την υδρόγειο σφαίρα και να εντοπίζει τις χώρες για τις οποίες γνωρίζει τα λιγότερα. «Πάντα αναζητώ πληροφορίες», είπε μεταξύ άλλων η Περλ Τέιλορ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ