Chris Mirabile: 39χρονος ισχυρίζεται ότι είναι… 26 ετών – Αυτά είναι τα μυστικά του που «φρενάρουν» την γήρανση

Ο Chris Mirabile είναι ένας επιχειρηματίας που ισχυρίζεται ότι έχει επιβραδύνει τη γήρανση του. Πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στον τρόπο ζωής του και όχι στη γενετική. Αν ακούσετε μερικούς από τους «ειδικούς για τη μακροζωία» που ισχυρίζονται ότι έχουν μειώσει τη βιολογική τους ηλικία, θα σας συνιστούσαν να παίρνετε περισσότερα από 100 συμπληρώματα, να νηστεύετε για 19 ώρες και να ασκείστε μια ώρα την ημέρα, για να έχετε μια μακρά, υγιή ζωή. Αλλά ο Chris Mirabil διαφωνεί.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας με έδρα τις ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι η «βιολογική του ηλικία» είναι 26 ετών και ότι έχει επιβραδύνει τη γήρανση του κατά 37%. Όπως ανέφερε προηγουμένως το Insider, ορισμένοι ερευνητές συμφωνούν ότι είναι πιθανό ένα άτομο να έχει διαφορετικές βιολογικές και χρονολογικές ηλικίες – αλλά το αν είναι δυνατό να εντοπιστεί μια συγκεκριμένη βιολογική ηλικία είναι ακόμα προς συζήτηση.

Μετά την επιβίωσή του από μια απειλητική για τη ζωή του επιληπτική κρίση που προκλήθηκε από όγκο στον εγκέφαλο στην ηλικία των 16 ετών, ο Mirabile αφοσιώθηκε στο να καταφέρει να παραμείνει νέος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – κάτι που είναι γνωστό και ως αυξανόμενος χρόνος υγείας. Έτσι, ίδρυσε τη Novos, μια εταιρεία συμπληρωμάτων μακροζωίας (που σημαίνει ότι έχει έννομο συμφέρον για την προώθηση της αντιγήρανσης).

Λόγω του οικογενειακού ιστορικού παχυσαρκίας και κακής υγείας, ο Mirabile δεν πιστεύει ότι η γενετική μπορεί να δώσει απαντήσεις. Αντίθετα, προτείνει έναν υγιεινό τρόπο ζωής «προσβάσιμο στον κοινό, μέσο άνθρωπο», που περιλαμβάνει καλό ύπνο, ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

«Δεν είναι για δισεκατομμυριούχους ή ανθρώπους που ξοδεύουν 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε δοκιμές και ούτω καθεξής», είπε ο Mirabile. Σε ένα ξεκάθαρο “χτύπημα” προς τον Bryan Johnson. «Είναι για σένα και για μένα, είναι για όλους μας».

Απολαμβάνοντας λιχουδιές με μέτρο

Στα 20 του, ο Mirabile άρχισε να ενδιαφέρεται για την έρευνα μακροζωίας και έμαθε ότι πολλοί κοινοί βραχυπρόθεσμοι στόχοι υγείας που σχετίζονται με το σώμα μας δεν είναι απαραίτητα καλοί για τη μακροπρόθεσμη υγεία, όπως η γρήγορη απώλεια βάρους.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο Mirabile δεν στερεί από τον εαυτό του φαγητά που του αρέσουν τα οποία, ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής τους, μπορεί να έχουν ζάχαρη και κορεσμένα λίπη, όπως ζυμαρικά, πίτσα, τιραμισού, ρολά σούσι και ταϊλανδέζικο φαγητό. Απλώς τα απολαμβάνει με μέτρο, διατηρώντας τα ως λιχουδιές του Σαββατοκύριακου, όπως αναφέρει.

“Δεν το παρακάνω. Τρώω μέχρι να νιώσω ικανοποιημένος”, είπε ο Mirabile. Τρώει με ένα ελαφρύ έλλειμμα θερμίδων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ένα ελαφρύ πλεόνασμα τα Σαββατοκύριακα, που σημαίνει ότι το βάρος του παραμένει σταθερό.

«Θέλουμε να απολαύσουμε τον εαυτό μας, αλλά να εξισορροπήσουμε τα οφέλη μακροζωίας», είπε ο Mirabile.

Οι μόνες τροφές που δεν τρώει ποτέ ο Mirabile είναι πράγματα όπως το λιπαρό τηγανητό κοτόπουλο: “Αυτά τα είδη φαγητών δεν συμφωνούσαν ποτέ μαζί μου. Έχω πόνους στο στομάχι από αυτά και δεν τα λαχταρώ ποτέ”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Mirabile (@slowmyage)

Ακολουθεί μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στοχεύει να τρώει ελάχιστα επεξεργασμένα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, όπως ψάρια, αυγά, προβιοτικά όπως ξινολάχανο και kimchi, και μια ποικιλία φυτικών τροφών, συμπεριλαμβανομένου του καθημερινού του smoothie πρωτεΐνης.

«Το American Gut Project διαπίστωσε ότι όσοι τρώνε περισσότερα από 30 διαφορετικά είδη φυτών είχαν τα πιο υγιή μικροβιώματα», είπε ο Mirabile. Η ύπαρξη ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου έχει συνδεθεί με βελτιώσεις στην πέψη, το ανοσοποιητικό σύστημα και την ψυχική και σωματική ευεξία.

Ο Mirabile στοχεύει να κάνει διαλείμματική νηστεία κάθε μέρα, τρώγοντας όλο το φαγητό του σε ένα παράθυρο οκτώ ωρών – συνήθως γύρω στις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Η χρονικά περιορισμένη διατροφή έχει συνδεθεί με οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης και ο μειωμένος κίνδυνος διαβήτη.

Από πλευράς συμπληρωμάτων, ο Mirabile παίρνει τα δικά του συμπληρώματα μακροζωίας, ωμέγα-3, ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β, μια πολυβιταμίνη και μερικές φορές πριν από τον ύπνο παίρνει μια χαμηλή δόση μελατονίνης παρατεταμένης αποδέσμευσης και λίγο τσάι χαμομηλιού με εκχύλισμα βαλεριάνας για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί.

Ασκείται έξι ημέρες την εβδομάδα, αλλάζοντας τις προπονήσεις του κάθε τόσο για να κρατά το σώμα του σε εγρήγορση. «Πάντα προκαλώ το σώμα μου και το ξεγελώ, επομένως δεν θα γίνω τόσο ογκώδης όσο ένας bodybuilder που επικεντρώνεται στην υπερτροφία και δεν θα είμαι τόσο λεπτή όσο κάποιος που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη δύναμη», πρόσθεσε.

Στόχος του είναι να βρίσκεται στο κρεβάτι μεταξύ 22.30 και 23.00 και να κοιμάται τουλάχιστον οκτώ ώρες τη νύχτα και να το παρακολουθεί με ένα δαχτυλίδι Oura και ρολόι Apple. Η λήψη λεπτομερών δεδομένων ύπνου οδήγησε στο Mirabile να μειώσει το αλκοόλ αφού είδε πόσο επηρέαζε τον ύπνο του,.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ