Φρίκη: Η στιγμή που 13χρονος στέκεται πάνω από την κοιμισμένη μητέρα του πριν τη δολοφονήσει

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα στο υπνοδωμάτιο μιας 39χρονης μητέρας στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ στη Φλόριντα στιγμές πριν δολοφονηθεί από τον 13χρονο γιο της.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ, η 39χρονη γυναίκα είχε γεννήσει πριν από 14 ημέρες ένα κοριτσάκι που επίσης εμφανίζεται στα πλάνα, καθώς η κούνια του ήταν δίπλα στο κρεβάτι της μητέρας του εκείνο το βράδυ.

Μάλιστα, oι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το δωμάτιο της Ιρίνα Γκασία το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου προκαλούν ανατριχίλα.

Συγκεκριμένα, σε μία απο τις φωτογραφίες, που καταγράφηκε στις 22.23 την νύχτα της δολοφονίας, η άτυχη μητέρα εμφανίζεται στο κρεβάτι της αγκαλιά με το νεογέννητο κοριτσάκι της και μόλις 40 λεπτά αργότερα, στις 23.00, η κάμερα του baby monitor κατέγραψε το δωμάτιο με σβηστά τα φώτα.

Στην συνέχεια όπως φαίνεται το βρέφος πλέον στην κούνια του και πάνω από την κοιμισμένη γυναίκα στο κρεβάτι διακρίνεται ο έφηβος Ντέρεκ Ρόζα, ο οποίος μισή ώρα μετά κάλεσε την Άμεση Δράση προκειμένου να ομολογήσει την πράξη του.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων η New York Post δημοσίευσε μια σέλφι που προκαλεί σοκ καθώς όπως πιστεύεται 13χρονος έστειλε σε φίλο του μετά το στυγερό έγκλημα.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ο Ρόζα ποζάρει με τη γλώσσα έξω, κάνοντας μια χειρονομία, ενώ στο χέρι του φαίνεται κοκκινισμένο με το πιο πιθανό σενάριο αυτό να προέρχεται από το αίμα της μητέρας του.

Η φωτογραφία που έστειλε

Όπως μεταδίδει η New York Post, το αποδεικτικό υλικό περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από το ένα μαχαίρι με ροζ λαβή που φαίνεται να είναι καλυμμένο με αίμα, και είναι πιθανώς το όπλο του εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης του στην Άμεση Δράση τη βραδιά της δολοφονίας, ο Ρόζα ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του και το γεγονός ότι έστειλε στη συνέχεια μια φωτογραφία σε φίλο του.

Ο 13χρονος, που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αριστούχος στο σχολείο, φέρεται να είπε στην τηλεφωνήτρια ότι αρχικά σκόπευε να αυτοκτονήσει με ένα όπλο που βρισκόταν στο σπίτι αλλά τελικά διαπίστωσε ότι δεν ήθελε να το κάνει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το βράδυ που έλαβε χώρα το στυγερό έγκλημα ο σύζυγος της Γκαρσία και πατριός του Ρόζα, που είναι οδηγός φορτηγού, έλειπε στη δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βρέφος που ήταν ξαπλωμένο στην κούνια ενώ η μητέρα του δολοφονούνταν ακριβώς δίπλα, είναι σώο και αβλαβές.

Ο έφηβος δήλωσε αθώος για τη δολοφονία της μητέρας του τον περασμένο μήνα και πρόκειται να δικαστεί ως ενήλικας.

Οι δικηγόροι του ασκούν πιέσεις προκειμένου ο πελάτης τους να μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, αντί να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα του Metro West Detention Center, μιας φυλακής για ενήλικες κακοποιούς. Την Παρασκευή, ο δικαστής Ρίτσαρντ Χερς άκουσε τα επιχειρήματα των συνηγόρων του Ρόζα σχετικά με την πιθανή μεταφορά του και αποφάσισε να αναβάλλει την απόφασή του για μεταγενέστερο χρόνο, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην νομική του ομάδα να στηρίξει το αίτημά της.

Σημειώνεται πως παρά το φρικτό έγκλημα για το οποίο κατηγορείται, ο 13χρονος έχει δίπλα του να τον στηρίζουν πολλά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του που ζήτησε μιλώντας στις κάμερες να δοθεί «μια δεύτερη ευκαιρία» στον γιο του. Οι συγγενείς του Ρόζα εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την απόφαση να δικαστεί ως ενήλικος ο έφηβος. «Ο Ντέρεκ είναι καλό παιδί. Τρυφερός, στοργικός» είπε ένας συγγενής στο δικαστήριο.

«Ζητάμε να του δοθεί μια ευκαιρία να μεγαλώσει, να ωριμάσει και να αφήσει πίσω του αυτό που έγινε» φέρεται να δήλωσε ο πατέρα του στο δικαστήριο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ