Φονική selfie στη Βραζιλία: Έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε, ενώ έβγαζε φωτογραφία

Τραγωδία στη Βραζιλία. Ένας άνδρας σκοτώθηκε, αφού γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ έβγαζε μια selfie δίπλα σε γκρεμό, σε ένα γραφικό σημείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το φρικτό δυστύχημα συνέβη στις 10 Νοεμβρίου όταν ο αναλυτής logistics Igor de Oliveira Rodrigues Dias πήγε στην παραλία Joating της πόλης της Βραζιλίας, για να γιορτάσει μια επαγγελματική επιτυχία, σύμφωνα με την εφημερίδα O Dia.

«Το πρωί είχε υπογράψει συμβόλαιο με μια εταιρεία στην οποία ήθελε να δουλέψει», είπε η μητέρα του Luiza Rodrigues, 60 ετών. «Έτσι βγήκε έξω με έναν φίλο του για να το γιορτάσουν στην παραλία».

Η έξοδος αποδείχθηκε μοιραία, καθώς ο άνδρας σκαρφάλωσε σε έναν τεράστιο βράχο με θέα στην παραλία για να βγάλει μια selfie.

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, ο Igor έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος 12 μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του σε έναν βράχο, ανέφερε το Newsflash.

Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβέστες, που διαπίστωσαν τον θάνατο του άνδρα και μετέφεραν τη σορό του με ελικόπτερο.

Συντετριμμένη η οικογένειά του

Η οικογένεια του Igor ήταν συντετριμμένη για την απώλειά του. «Ήταν μοναχοπαίδι, σπούδαζε, είχε μια ολόκληρη ζωή μπροστά του», ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του.  Ο άτυχος άνδρας είχε αποφοιτήσει από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο και είχε αποκτήσει δύο μεταπτυχιακά

Ο πατέρας του Ιγκόρ, Jonas Diaς, είπε: «Πέθανε πριν από εμένα και δεν το δέχομαι αυτό. Νομίζω ότι κάθε γιος πρέπει να θάψει τον πατέρα του, και όχι ο πατέρας να θάψει τον γιο του. Ήταν μια τραγωδία».

Η προειδοποίηση για τις selfie

Σύμφωνα με την New York Post, μετά το δυστύχημα, οι αρχές εξέδωσαν έκτακτη ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους επισκέπτες να μην τραβούν φωτογραφίες για να τις ανεβάσουν στα social media, ενώ βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

«Πρέπει να είμαστε πάντα ασφαλείς, να μην πλησιάζουμε ποτέ στην άκρη των βράχων, να ζητάμε από κάποιον να τραβήξει φωτογραφία, αν χρειαστεί», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, Fabio Contreiras. «Η ασφάλεια πρώτα. Μην ρισκάρεις τη ζωή σου για τα like».

Τα τελευταία 13 χρόνια, 379 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βγάλουν selfie, σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 από το πανεπιστήμιο Miguel Hernandez του Elche της Ισπανίας.

Οι περισσότεροι θάνατοι από selfie – 100 – καταγράφηκαν στην Ινδία, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 39. Η Βραζιλία βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ