Μυστήριο με τον «προσωπικό μασέρ» του Πούτιν που έφυγε ξαφνικά από τη Ρωσία – Το θρίλερ με τον θάνατο του γιου του

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ξαφνική φυγή από τη Ρωσία ενός ολιγάρχη, ο οποίος αποκαλείται και ως ο «μασέρ του Πούτιν», λίγες μέρες πριν ο γιος του βρεθεί νεκρός κάτω από συνθήκες, που παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ο 67χρονος Konstantin Goloshchapov διέσχισε τα σύνορα από τη Ρωσία στη Λευκορωσία τον Ιούνιο οδηγώντας την BMW του γιου Dmitry, αφού φέρεται να έλαβε πληροφορία ότι οι επιχειρήσεις του επρόκειτο να υποστούν ελέγχους έπειτα από καταγγελίες για υπεξαίρεση.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο 29χρονος Dmitry πέθανε και ξεκίνησε έρευνα για τις επενδυτικές συμμετοχές του Konstantin – συμπεριλαμβανομένων των μετοχών του σε εταιρείες νερού και ηλεκτρισμού της Αγίας Πετρούπολης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Αν και η φυγή του Konstantin από τη Ρωσία συνέβη πριν από μήνες, η υπόθεση καλύπτεται τώρα από τις ρωσικές εφημερίδες που επισημαίνουν τους στενούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο. Όπως λέγεται, μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος φαίνεται πως γνώριζε πολλά από τα προσωπικά μυστικά του Πούτιν.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν μια φωτογραφία που λέγεται ότι τον δείχνει να περνάει τα σύνορα προς τη Λευκορωσία ενώ «κάνει μια άσεμνη χειρονομία» στην κάμερα.

μασέρ Πούτιν

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή την ώρα ο Konstantin, αν και πιστεύεται ότι διαθέτει τόσο ελληνικό όσο και κροατικό διαβατήριο.

Ασαφής παραμένει και η αιτία του θανάτου του γιου του, ο οποίος συνδέεται με τις επιχειρηματικές συναλλαγές που τώρα βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» έρευνας.

Ο Dmitry πιστεύεται ότι είχε σχέση με την εύπορη 33χρονη Yana Mardina, που σπούδασε σε κορυφαίο ελβετικό οικοτροφείο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, στενός σύμμαχος του Πούτιν, Alexander Beglov, κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Dmitry που βρίσκεται σε νεκροταφείο της πόλης σε ένδειξη σεβασμού.

μασέρ Πούτιν

Ο Goloshchapov έγινε πλούσιος εν μέσω υποψιών για επιχειρηματικές συναλλαγές που συνδέονται με επίσημες δομές στο Κρεμλίνο και την πατρίδα του την Αγία Πετρούπολη.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι οι στενοί προσωπικοί του δεσμοί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μια εκδοχή λέει ότι οι σχέσεις αυτές ξεκίνησαν από την εποχή που ο πρόεδρος ήταν πράκτορας της KGB και ο Goloshchapov ήταν «πληροφοριοδότης» των μυστικών υπηρεσιών για το λαθρεμπόριο εικονισμάτων.

Ο Goloshchapov ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες – όπως ο Πούτιν – και μια «ισχυρή ανδρική φιλία» αναπτύχθηκε στο ταπί του τζούντο, όπως υποστηρίζεται. Άλλοι ισχυρίζονται ότι οι δεξιότητες και οι καινοτόμες μέθοδοι του μασέρ προφανώς βοήθησαν τον Πούτιν να ξεπεράσει έναν οξύ τραυματισμό στην πλάτη του, με αποτέλεσμα οι δυο τους να αναπτύξουν μία φιλία. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, που αναφέρει η Versiya, ο Πούτιν «συνήθιζε να επισκέπτεται την αίθουσα μασάζ [του Goloshchapov ] σε μια σάουνα της Αγίας Πετρούπολης.

μασέρ Πούτιν

«Το 2000, ο Πούτιν θυμήθηκε τον παλιό του γνώριμο και τον κάλεσε στη Μόσχα για να ηγηθεί μιας κρατικής εταιρείας», επισημαίνεται.

Μεταξύ 1998 και 2005, ο Goloshchapov πραγματοποίησε τουλάχιστον 338 αεροπορικά ταξίδια μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Μόσχας, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ειδικό των μυστικών υπηρεσιών Sergei Kanev. Το 2002 ειπώθηκε ότι ο Goloshchapov χρέωνε μεταξύ 10.000 και 50.000 δολαρίων «προωθώντας τους πρώην πελάτες του [μασάζ] σε σημαντικές θέσεις» στην κυβέρνηση του Πούτιν.

Στον κύκλο του Κρεμλίνου «κάνει μασάζ στις πλάτες υψηλόβαθμων αξιωματούχων». Περίπου την ίδια περίοδο φέρεται να είναι ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Πούτιν.

Το 2005, για να σηματοδοτήσει την επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιον Όρος, ο Goloshchapov ίδρυσε τη Ρωσική Αθωνική Εταιρεία. Μεταξύ των 12 ιδρυτών, ήταν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και μια σειρά άλλων φίλων του Πούτιν.

Η επιχειρηματική σταδιοδρομία του Goloshchapov εκτινάχθηκε εν μέσω δεσμών με ολιγάρχες κοντά στον Πούτιν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην συνεργάτης του προέδρου στο τζούντο, Arkady Rotenberg. Ο μασέρ και ορθόδοξος επιχειρηματίας είχε έναν ρόλο στην ταχεία άνοδο του Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, σε μια εποχή που υπήρχαν φήμες για διασυνδέσεις με το κύκλωμα της μαφίας του Ταμπόβ.

«Γνωρίζει πολλά από τα μυστικά του Πούτιν και για χρόνια ήταν βασικό πρόσωπο στον κύκλο του», είπε ένας πρώην δυτικός διπλωμάτης στη Μόσχα. Ο Goloshchapov φέρεται να κατέχει περιουσία στην Ιταλία, την Κροατία και τη Φινλανδία.

μασέρ Πούτιν

Το 2018, ο Goloshchapov προέτρεψε τους ρεπόρτερ «να σταματήσουν να ενδιαφέρονται» για τους δεσμούς του με τον Πούτιν.

Ο ειδικός των μυστικών υπηρεσιών Kanev έγραψε:

«Τι ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στον κύκλο του Πούτιν: ο σεφ του [Yevgeny] Prigozhin διοικεί στρατεύματα στην Ουκρανία, ενώ ο προσωπικός του μασέρ Konstantin Goloshchapov έφυγε από τη Ρωσία με την BMW του γιου του, μέσω Λευκορωσίας.

Ο μασέρ επρόκειτο να μπει στο «μικροσκόπιο» στο πλαίσιο μίας έρευνας για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων στο «VodoKanal» της Αγίας Πετρούπολης – αλλά του επετράπη να φύγει. Ο Konstantin συνάντησε τον Πούτιν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 σε ένα τατάμι… Τώρα ο Goloshchapov, φυσικά, είναι δισεκατομμυριούχος και οι επιχειρήσεις του κατασκευάζουν σπίτια και εμπορεύονται μέταλλα.

Οι φίλοι του Κρεμλίνου έχουν δώσει στον Goloshchapov το παρατσούκλι «Father Padre» επειδή κάνει συχνές αναφορές στη Βίβλο και προσεύχεται με κάθε ευκαιρία. Ως γνήσιος πατριώτης της Ρωσίας, ο «Father Padre» έχει ελληνικό διαβατήριο και πολυτελή ακίνητα στην Ιταλία, την Κροατία και τη Φινλανδία».

Ο γιος του Konstantin, Dmitry, είναι ένας από τους Ρώσους ολιγάρχες που πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ