Φίλης στον Realfm 97,8: Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα

Ο διδάκτωρ γεωπολιτικής και αναλυτής ειδικών θεμάτων, Γιώργος Φίλης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα, δηλαδή να κλείσουν όλη τη Νότια Ουκρανία, από την Κριμαία έως και την Αζοφική θάλασσα, ελέγχουν δηλαδή τα 2/3 της ακτογραμμής της Ουκρανίας, μένει μόνο η Οδησσός υπό ουκρανικό έλεγχο” περιέγραψε.

“Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι έχουν καταλάβει μια περιοχή όσο είναι η Ελλάδα, πάνω από 100.000 τ.χλμ., σε ένα κράτος που είναι περίπου 600.000 τ.χλμ. Στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν πέσει μεγάλες πόλεις όπως είναι το Χάρκοβο, αλλά αρχίζουν και ελέγχουν πόλεις – κλειδιά. Από εδώ και πέρα εκτιμάται, ότι οι Ρώσοι από τη στιγμή που και η Μαριούπολη είναι στον ολοκληρωτικό έλεγχο τους, θα αναδιατάξει τις δυνάμεις της για να υλοποιήσει το βασικό στόχο που είναι η κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της ανατολικής Ουκρανίας” πρόσθεσε.

“Η Ρωσία έχει τους πόρους σε μια στρατιωτική επιχείρηση μείζονος σημασίας, εάν και εφόσον το ΝΑΤΟ δεν εμπλακεί άμεσα, να ανταπεξέλθει” τόνισε.

“Οι Ουκρανοί από τη στιγμή που δεν έχουν εφεδρείες, σε βάθος χρόνου η χώρα που έχει τους πόρους θα επικρατήσει” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2022/04/04-04-2022_Giorgos_Filhs_-_Xatzhnikolaoy_id63729-1.mp3?_=1
Exit mobile version