Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Έστειλαν «ματωμένη» βαριοπούλα με τη σφραγίδα της Wagner

Μία βαριοπούλα με την «σφραγίδα» της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner και ίχνη αίματος στην λαβή της εστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας» στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Εκτελέστηκε με βαριοπούλα μέλος της Wagner που αυτομόλησε στην Ουκρανία – «Δεν εμπλεκόμαστε» λένε τώρα οι μισθοφόροι

Την είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα Telegraph. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μια «ματωμένη» βαριοπούλα, συσκευασμένη σε θήκη για βιολί, εστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η βαριοπούλα φέρει την σφραγίδα της Wagner. Ως γνωστόν η βαριοπούλα είναι το σήμα κατατεθέν της μισθοφορικής οργάνωσης. Πάντα σύμφωνα με την Telegraph, η αποστολή έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακήρυξε την Wagner, τρομοκρατική οργάνωση. Η βαριοπούλα φαίνεται στις φωτογραφίες να είναι αιματοβαμμένη, ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίμα είναι ψεύτικο.

 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Χαρακτήρισε κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας την Ρωσία

Η αποστολή έγινε στο όνομα ενός εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα το πρωί.

Ορισμένα ΜΜΕ υποδεικνύουν ως αποστολέα τον επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, τον γνωστό Yevgeny Prigozhin, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή.
Σύμφωνα με αυτά τα ΜΜΕ, μία ομάδα, φιλική στην Wagner άφησε να διαρρεύσει πως ο Πριγκόζιν έκανε την εξής δήλωση: «Πριν η διαδικασία αυτή τεθεί σε νομική ισχύ, μου δόθηκε εντολή να υποβάλω μια ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ