Εντοπίστηκε στην Αρκτική το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod – ΦΩΤΟ

Λίγες ημέρες ύστερα από τον απόπλου του από βάση στη βόρεια Ρωσία, το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod, το οποίο φέρει πυρηνικές κεφαλές, εντοπίστηκε στην Αρκτική.

Σε δορυφορικές φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν από το Naval News, το ρωσικό υποβρύχιο εμφανίζεται να πλέει στη Θάλασσα Μπάρεντς, βόρεια της χερσονήσου Κόλα της Ρωσίας. στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου. Το Belgorod έφυγε από το Severodvinsk στη Λευκή Θάλασσα πριν από μερικές εβδομάδες και βρισκόταν στη Θάλασσα του Μπάρεντς μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, όπου επιχειρούσε στην επιφάνεια της θάλασσας.

Υποβρύχιο Belgorod Ρωσία

Το «Όπλο της Αποκάλυψης»

Το μήκους 184 μέτρων υποβρύχιο φέρει μια τορπίλη με την ονομασία Podeidon ή αλλιώς το «Όπλο της Αποκάλυψης». Η τορπίλη μπορεί να ταξιδέψει δεκάδες χιλιόμετρα αυτόνομα και πλησιάζοντας τις ακτές του αντιπάλου εκείνη τη στιγμή να εκρήγνυται προκαλώντας ένα ραδιενεργό τσουνάμι που μπορεί να εξαφανίσει το 30% πόλεων μεγέθους της Νέας Υόρκης ή του Λος Αντζελες.

Το Belgorod μπορεί να μείνει 120 μέρες κάτω από την θάλασσα χωρίς να αναδυθεί, ενώ οι προπέλες του είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μην γίνονται αντιληπτές από τα αντίπαλα σόναρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ