Ελισάβετ: Ο αθέατος κόσμος της βασίλισσας σε μια φωτογραφία

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δημοσίευσε μια σπάνια και πολύ συγκινητική φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ, που τραβήχτηκε λίγο πριν το θάνατό της και που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, γιατί σήμερα η μονάρχης θα έκλεινε τα 97.

Την φωτογραφία τράβηξε η πριγκίπισσα Κέιτ, της Ουαλίας στο Balmoral τον Αύγουστο – εβδομάδες πριν η Βρετανία και η Κοινοπολιτεία χάσουν τη βασίλισσά της. Ευτυχισμένη στα υψίπεδα της Σκωτίας που τόσο αγάπησε, και στο συγκεκριμένο παλάτι, η Αυτής Μεγαλειότητα είναι περιτριγυρισμένη από μερικά από τα λατρεμένα εγγόνια και δισέγγονά της.
Η Ελισάβετ είναι στο αγαπημένο της δωμάτιο με τους (με σειρά από επάνω αριστερά προς τα κάτω δεξιά) Lady Louise Mountbatten-Windsor, James, Earl of Wessex, Lena Tindall, Prince George, Princess Charlotte, Isla Phillips, Prince Louis, Mia Tindall, Lucas Tindall και Savannah Phillips.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, στις 8 Σεπτεμβρίου, η βασίλισσα θα πέθαινε στο αγαπημένο της σπίτι στο Aberdeenshire, βυθίζοντας στο πένθος την Βρετανία. Η βασίλισσα Ελισάβετ, όταν πέθανε είχε οκτώ εγγόνια και δώδεκα δισέγγονα. Μια παρόμοια οικογενειακή φωτογραφία κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου το 2021.

 

Νωρίτερα σήμερα, η Βασιλική Οικογένεια απέτισε φόρο τιμής στην αγαπημένη της μητέρα η οποία πριν πεθάνει γιόρτασε γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της. Η απόδοση του φόρου τιμής έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ εν ώρα υπηρεσίας με ένα μήνυμα που έλεγε: «Σήμερα θυμόμαστε την απίστευτη ζωή και την κληρονομιά της Αυτού Μεγαλειότητας βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία σήμερα θα γιόρταζε τα 97α γενέθλιά της».

Η σπάνια φωτογραφία που τράβηξε η Πριγκίπισσα Κέητ, είναι στο ευρύχωρο γραφείο στο σκωτσέζικο κτήμα της Βασίλισσας. Το δωμάτιο βρίσκεται πέρα ​​από το σαλόνι και στην πραγματικότητα είναι ο αόρατος κόσμος της βασίλισσας, αφού περιέχει μερικά από τα πιο αγαπημένα της αντικείμενα.


Το σημείο 1, στο πάτωμα δίπλα στον καναπέ, υπήρχε ένα μαξιλάρι corgi, με πορτοκαλί εικονογραφήσεις των σκύλων σε κρεμ φόντο.  Ακολουθούν τρία μπουκέτα λουλούδια, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχουν τα επίχρυσα βάζα στα οποία έχουν τοποθετηθεί. είναι τα σημεία 2,8 και 12 της φωτογραφίας.

Τα σημεία 3, 5 και 6 είναι οι προσωπικές φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης μιας που θεωρείται ότι δείχνει τον σύζυγο της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Edoardo Mapelli Mozzi, να κρατά την κόρη τους Sienna Elizabeth στη βάπτισή της.  Αν και σε πολλούς τα ακριβή στοιχεία είναι δύσκολο να διακριθούν, ο αγαπημένος σύζυγος της βασίλισσας, πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν πιθανό να είναι μεταξύ τους, καθώς και άλλα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας.  Φάνηκε επίσης να υπάρχει μια φωτογραφία της αείμνηστης Αυτού Μεγαλειότητας να έχει φωλιάσει στον καναπέ της. Μια εικόνα στα αριστερά του πιάνου δείχνει τη βασίλισσα να κρατά λουλούδια, ενώ ήταν ντυμένη με ένα κόκκινο ασορτί καπέλο.

Στο σημείο 7 διακρίνεται ένα ασφυκτικά γεμάτο βιβλία ράφι. Πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας διαβάζουν πολύ και η Ελισάβετ ήθελε να προσφέρει στους αγαπημένους της την απόλαυση να διαβάζουν.  Τα ράφια φαινόταν να είναι υπερφορτωμένα με διάφορα βιβλία, ενώ πολλά πολύτιμα αντικείμενα υπάρχουν πάνω από τη βιβλιοθήκη.  Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Benji Lewis εξήγησε ότι «τα χαμηλά ράφια με ανοιχτή πρόσοψη είναι ένας πρακτικός τρόπος αποθήκευσης βιβλίων, επειδή είναι εύκολο να τα προσεγγίσει ένα παιδί.

Σημείο 9. Για να εξασφαλίσουν ότι ένα δωμάτιο είναι όσο το δυνατόν πιο αναπαυτικό – ενώ φαίνεται φιλόξενο και κομψό – σε πολλούς αρέσει να βάζουν λεπτά στολίδια γύρω από το σπίτι τους. Φαίνεται ότι η βασίλισσα είχε την ίδια ιδέα όταν διακοσμούσε το δωμάτιό της και τοποθέτησε ένα μπιμπελό σε ένα ξύλινο έπιπλο, δίπλα στην πόρτα.  Τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο κορνίζες φωτογραφιών, το μπιμπελό, – που πιστεύεται ότι είναι ένα κεραμικό λευκό μπολ – έχει «λουλουδένιες λεπτομέρειες».

Στα σημεία 10 και 13 φαίνεται η αγάπη της βασίλισσας για την Σκωτία, κάτι που δεν ήταν μυστικό. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που ενσωματώνουν λεπτομέρειες από τα Highland – συμπεριλαμβανομένης της καρό κορνίζας, με πράσινα, κίτρινα και κόκκινα χρώματα.  Αρκετές κορνίζες φωτογραφιών που φιλοξενούσαν οικογενειακές φωτογραφίες είχαν επίσης μοτίβα ταρτάν – από μια κόκκινη εκδοχή τοποθετημένη δίπλα στην πόρτα σε ένα ντουλάπι μέχρι την πράσινη που βρίσκεται στην κορυφή του πιάνου.

Το ενδέκατο μαρκαρισμένο σημείο (11) είναι ένας πίνακας ζωγραφικής. Μερικοί πιστεύουν ότι το δωμάτιο κάποιου δεν είναι πλήρες χωρίς έργα τέχνης. Το ίδιο και η Ελισάβετ.  Για το δωμάτιό της στο Κάστρο Balmoral είχε τουλάχιστον τρία εκπληκτικά έργα τέχνης με κορνίζα στους τοίχους της. Το πρώτο – τοποθετημένο πιο κοντά στην πόρτα – έδειχνε έναν γκρεμό που περιβάλλεται από κύματα που σκάνε, με συννεφιασμένο ουρανό από πάνω.  Το δεύτερο έδειχνε μια χιονισμένη οροσειρά, ενώ το τρίτο είναι τοπίο με ψηλούς πέτρινους βράχους.

Τέλος το 14ο σημείο είναι ο αγαπημένος καναπές της Ελισάβετ, με την φλοράλ ταπετσαρία. Η βασίλισσα και τα εγγόνια της κάθονται σε έναν πράσινο καναπέ, διακοσμημένο με floral λεπτομέρειες. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Benji είπε: «Η βαθιά λεπτομέρεια των κουμπιών είναι ένα χαρακτηριστικό που βλέπετε συχνά σε έναν βικτοριανό καναπέ Chesterfield. Παρά την ηλικία του, φαίνεται να είναι σε άψογη κατάσταση. Πιθανότατα η ταπετσαρία αντικαθίσταται, αντί να αντικατασταθεί ο καναπές με κάτι πιο μοντέρνο.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ