Donald Pandiangan: 77 χρόνια από τη γέννηση του – Το Google Doodle για τον Ινδονήσιο «Ρομπέν των Δασών»

Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στον Ινδονήσιο τοξότη, Donald Pandiangan, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1945. Επίσης ήταν ο προπονητής της ομάδας τοξοβολίας, η οποία το 1988 κέρδισε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ινδονησία.

Mária Telkes: Το Google Doodle για την «Βασίλισσα του Ήλιου»

Ο Donald Pandiangan κέρδισε περισσότερα από 20 χρυσά μετάλλια για την δεξιοτεχνία του στο τόξο και το βέλος στους Αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας (SEA Games), δίνοντάς του το παρατσούκλι «Ρομπέν των Δασών» της Ινδονησίας.

Ο Pandiangan γεννήθηκε σαν σήμερα το 1945 στο Sidikalang της Βόρειας Σουμάτρας. Ονειρευόταν να γίνει μηχανικός, αλλά οι οικονομικοί περιορισμοί τον εμπόδισαν να τελειώσει το κολέγιο. Κατέληξε να εργάζεται σε μια εταιρεία μεταφορών, όπου έλαβε ένα δώρο που θα άλλαζε την πορεία της ζωής του – ένα σετ τοξοβολίας.

Khun Nilawan Pintong: 107 χρόνια από την γέννησή της – Το Google Doodle για την Ταϊλανδή ακτιβίστρια και εκδότρια

Αν και ξεκίνησε στα 25 του χρόνια, ο Pandiangan ερωτεύτηκε το άθλημα της τοξοβολίας και προπονήθηκε ακούραστα. Τρία χρόνια αργότερα, κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο Pekan Olahraga Nasional VIII (Εθνική Εβδομάδα Αθλητισμού της Ινδονησίας) το 1973 στη Σουραμπάγια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, κατέρριψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 70 μέτρων Recurve στο PON IX το 1977 στην Τζακάρτα.

Ο Pandiangan κέρδισε δεκάδες φορές το χρυσό μεταξύ 1977 και 1987 στους Αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας (SEA Games). Το 1980, ο Pandiangan βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και παραλίγο να συμμετάσχει στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μόσχα, αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή η Ινδονησία μποϊκόταρε την διοργάνωση.

Abdulhussain Abdulredha: To Google Doodle τιμά τον εμβληματικό ηθοποιό και κωμικό

Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να προπονεί την γυναικεία ομάδα τοξοβολίας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ. Οι Lilies Handayani, Nurfitriyana Saiman και Kusuma Wardhani κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο – το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της Ινδονησίας.

Το Google Doodle για τον Donald Pandiangan:

Donald Pandiangan Google Doodle

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ