Δημητρακόπουλος: Ο Παντσέρι ο ιδιοκτήτης της βαλίτσας με τα χρήματα – Οι πρώτες στιγμές της σύλληψης του Τζιόρτζι

Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν ο ιδιοκτήτης της βαλίτσας με τα 750.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Εύα Καϊλή, όπως δήλωσε ο συνήγορος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μανταλένα Καϊλή: «Δεν πήρα ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» – Τι είπε για την αδελφή της και την Elontech

Ο δικηγόρος μίλησε για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, για την βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, αλλά και για το τηλεφώνημα της ευρωβουλευτού στον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου Qatar Gate.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε πως «η Εύα Καϊλή είναι αθώα χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους». «Έχω πειστεί ότι είναι αθώα, αν ομολογούσε την ένοχη της θα ήταν ήδη ελεύθερη» είπε και σχολίασε ότι «είναι ανακριβές ότι ομολόγησε την ενοχή της».

Qatar Gate: Δημοσίευμα «βόμβα» της La Repubblica – «Η Καϊλή παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών και τα χρήματα»

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή αμφισβήτησε ευθέως τις αποκαλύψεις των ξένων ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι «έχω στα χέρια μου στα γαλλικά τη δικογραφία, ξέρω γαλλικά, και δεν βλέπω αυτά που λένε… Άστους να τα λένε. Τα λένε όπως θέλουν, δικαίωμα τους, ελευθερία έχουμε, δεν έχουν καλή πληροφόρηση».

Τι συνέβη κατά την σύλληψη του Τζιόρτζι

Αναφερόμενος στις πρώτες στιγμές της σύλληψης του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι «όταν έγινε η σύλληψη του ανδρός της, έγινε σε κοντινό χώρο στο γκαράζ, άλλα ήταν μαζί όταν τον συνέλαβαν. Δεν ανακοινώθηκε για ποιον λόγο έγινε».

Εύα Καϊλή: «Το οικόπεδο στην Πάρο το αγόρασε 120% πάνω από την αντικειμενική του αξία» λέει ο ιδιοκτήτης

«Εκείνη τη στιγμή έμαθε για το περιερχόμενο της βαλίτσας από τον σύντροφό της. Η μια επιλογή ήταν να τον καταδώσει στην αστυνομία, η δεύτερη να πάνε τα λεφτά στον ιδιοκτήτη τους. Δεν έχει υποχρέωση να καταγγείλει τον άνδρα της με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Εξήγησε στη συνέχεια, ότι «πήρε τηλέφωνο τον Παντσέρι, προσπάθησε να βρει τον Παντσέρι, και άλλους να πάρουν αυτά που τους ανήκουν τα χρήματα. ‘Πάρτε τα βρόμικα χρήματα’. Ο Παντσέρι ήταν ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με αυτά που της μετέφερε ο άνδρας της. Σοκαριστικό να βλέπεις τόσα χρήματα, μετρητά. Το μετρητό τρομάζει».

«Έχει αρχίσει να παίρνει τον Παντσέρι και τους συνεργάτες του δεν βρήκε κανένα από αυτούς. Καλεί τον πάτερα της να έρθει: ‘Έλα τώρα πάρε αυτά τα πράγματα, πήγαινε στο δωμάτιο σου στο ξενοδοχείο, και θα έρθει κάποιος άνθρωπος να τα πάρει’», συμπλήρωσε ο δικηγόρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη ήταν η καλύτερη επιλογή.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος παρατήρησε στη συνέχεια ότι είναι προδήλως πλαστά τα έγγραφα στα οποία εμφανίζεται το κράτος του Κατάρ να δωροδοκεί την Εύα Καϊλή, με το όνομά της, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτά είναι για τους Ζουλού… είναι γελοιότητες».

Όπως είπε, ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη, τον επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Προϊόντων που προέρχονται από Εγκληματική Δραστηριότητα, να επιληφθεί άμεσα ώστε να πιστοποιηθεί η πλαστότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ