Qatar Gate: Δημοσίευμα «βόμβα» της La Repubblica – «Η Καϊλή παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών και τα χρήματα»

Δημοσίευμα «βόμβα» από την La Repubblica. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας και το άρθρο με τίτλο “Η ομολογία της Εύας Καϊλή: «Ήξερα για τις δραστηριότητες του Panzeri και τις βαλίτσες με τα χρήματα», η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπροστά στον ανακριτή Michel Claise, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το Qatar Gate, παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών γύρω από τον σύζυγό της, Francesco Giorgi, και τον πρώην ευρωβουλευτή Antonio Panzeri.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για Qatar Gate: Πλαστά τα έγγραφα που «δείχνουν» δωροδοκία της Εύας Καϊλή

Ωστόσο προσπαθεί να περιορίσει τις δικές της ευθύνες, κάτι που βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τον σύντροφό της, ο οποίος στην ομολογία του τόνισε ότι εκείνη δεν είχε σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους.

«Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα» αναφέρουν τα πρακτικά.

Εύα Καϊλή: «Το οικόπεδο στην Πάρο το αγόρασε 120% πάνω από την αντικειμενική του αξία» λέει ο ιδιοκτήτης

Από την άλλη, μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο αφού, όταν η βελγική αστυνομία χτύπησε το σπίτι της, ήταν αυτή που τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα. Τον έπιασαν στο Sofitel, ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της πόλης, με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά. Επιπλέον μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, η Καϊλή «προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα», γράφουν οι Βέλγοι ερευνητές στα έγγραφα, εξηγώντας έτσι γιατί οι Βέλγοι αποφάσισαν να την συλλάβουν.

«Προσωπικά σκανδαλίζομαι που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα», αντιδρά ο Βέλγος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ρισόπουλος. «Λοιπόν, είμαι ο μόνος που ακολουθώ τους κανόνες;», ρωτάει ο δικηγόρος, ο οποίος θεωρεί ότι το να μιλάμε για «μερικές ομολογίες «για την πελάτισσα του» είναι μια προσανατολισμένη ερμηνεία που απασχολεί μόνο το προσωπικό της Le Soir, που επίσης δημοσιεύει την μερική ομολογία της Καϊλή.

Qatar Gate: Στο επίκεντρο η βίλα της Καϊλή και του Τζιόρτζιο στην Πάρο – Με μαύρο χρήμα η αγορά της;

Οι συμβουλές για την έρευνα

Η Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατηγορείται επίσης «ότι παρενέβη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κατάρ, έχοντας συναντήσει τον υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης της Ντόχα, έπειτα από υποδείξεις του Παντσέρι.

Ο Παντσέρι «έδινε εντολές», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «μέσω του συζύγου της». «Η Εύα δεν πρέπει να μιλάει ολλανδικά!», είπε ο Παντσέρι στον Τζιόρτζι για παράδειγμα, «πες της να σταματήσει» τού τόνισε.

Η επιρροή στους διορισμούς

Ωστόσο, στην εισαγγελία είναι πεπεισμένοι, ότι η Καϊλή και ο Τζιόρτζι δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα ξέρουν. Επίσης είναι πεπεισμένοι ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι το επίκεντρο, ίσως παρά τη θέλησή της, στις δραστηριότητες της κλίκας Παντσέρι.

Υποστηρίζεται ότι η ομάδα «επένδυσε» εν γνώσει της Καϊλή: «Για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ – λένε – ο Panzeri και ο Giorgi επηρέασαν τους διορισμούς των μελών των επιτροπών αλλά και του αντιπροέδρου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ