«Δεν είναι η Μαντλίν ΜακΚάν» – Τέλος στο θρίλερ με την 21χρονη Πολωνή μετά τα αποτελέσματα DNA

Νέο αδιέξοδο στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν. Τελικά η 21χρονη Πολωνή δεν είναι η Μαντλίν, η οποία απήχθη στην Πορτογαλία το 2007.

Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεσπούν οι γονείς της 22χρονης Τζούλια Βέντελ – Οι απειλές και τα ψέματα

Η 21χρονη Julia Faustyna είχε ισχυριστεί στο Instagram και στο TikTok ότι μπορεί να είναι η Μαντλίν, η οποία εξαφανίστηκε από οικογενειακές διακοπές πριν από από μια και πλέον δεκαετία, λόγω της κοινής ηλικίας και εμφάνισής τους. Ωστόσο, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε, δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Τα αποτελέσματα του DNA αποκαλύφθηκαν αργά την Δευτέρα από την Fia Johansson, μια ιδιωτική ερευνήτρια που συνεργάζεται με την Faustyna. «Είναι απολύτως 100% από την Πολωνία», είπε η Johansson στο RadarOnline.com.

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Τα τρία επίθετα και τα ροζ βίντεο της 22χρονης που λέει ότι είναι το εξαφανισμένο κορίτσι

Η 21χρονη κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αποδείξει ότι είναι η Μαντλίν. Έδωσε δείγματα για τρεις διαφορετικές ιατροδικαστικές εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί η αλληλουχία DNA της και έκανε ένα γενετικό τεστ ώστε να αποδείξει την καταγωγή της.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης εμφάνισης στο «Dr. Phil», απέρριψε τους ισχυρισμούς των γονέων της ότι έκλεψε το δικό της πιστοποιητικό γέννησης και τις φωτογραφίες της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να αποκρύψει την πραγματική της ταυτότητα. Σε γραπτή δήλωσή τους, που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, οι γονείς της Faustyna – που επιμένουν ότι είναι βιολογικοί συγγενείς της γυναίκας – είπαν ότι ήταν «προφανές ότι η Τζούλια δεν είναι η Μαντλίν».

Πολωνία: 22χρονη ισχυρίζεται ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚάν
H Julia Faustyna, όταν ήταν παιδί

«Για εμάς ως οικογένεια είναι προφανές ότι η Τζούλια είναι η κόρη, η εγγονή, η αδελφή, η ανιψιά, η ξαδέρφη και η θετή ανιψιά μας. Έχουμε αναμνήσεις, έχουμε φωτογραφίες», είπαν. «Η Τζούλια έχει επίσης αυτές τις φωτογραφίες επειδή τις πήρε από το σπίτι της οικογένειας με το πιστοποιητικό γέννησης, καθώς και πολλά εξιτήρια από νοσοκομεία», ανέφεραν στη δήλωσή τους.

Η Faustyna, η οποία έκανε τους ισχυρισμούς της για πρώτη φορά στο Instagram και στο TikTok, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της οικογένειάς της και κατηγόρησε την μητέρα της ότι άλλαζε πάντα θέμα κάθε φορά που η ίδια αμφισβητούσε την καταγωγή ή την γέννησή της.

Ισχυρίστηκε στην εκπομπή ότι δεν έχει δει ποτέ φωτογραφία της μητέρας της έγκυο και έχει λίγες παιδικές αναμνήσεις. Όπως είχε πει, μυστηριωδώς κενές ήταν και οι πρώτες έξι σελίδες του πολωνικού βιβλιαρίου υγείας της.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Faustyna προσπάθησε να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, επισημαίνοντας τις φυσικές ομοιότητες μεταξύ της ίδιας και της Μαντλίν – συμπεριλαμβανομένου ενός καφέ σημαδιού στο δεξί μάτι των δύο κοριτσιών.

Η Faustyna στην εκπομπή «Dr. Phil»

Η αστυνομία που ερευνά την εξαφάνιση της Μαντλίν έχει ξοδέψει περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια για την «Επιχείρηση Grange» από το 2011 και αναμένεται να λάβει 370.000 δολάρια σε νέα χρηματοδότηση για την έρευνα σχετικά με το τι συνέβη στο κοριτσάκι που απήχθη, από την Πορτογαλία όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Η Faustyna, η οποία εμφανίζεται επίσης και ως Julia Wendell ή Julia Wandelt, είχε πει ότι εάν τα αποτελέσματα του DNA αποδείκνυαν ότι δεν είναι η Μαντλίν, δεν θα ήθελε να έρθει σε επαφή με την πολωνική οικογένειά της. «Αν είναι η μητέρα μου, δεν θέλω να έχω επαφή μαζί της. Αυτό είναι όλο. Αλλά πιστεύω ότι δεν είναι η μητέρα μου», είχε δηλώσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ