Χειμάρρα: Με μπουλντόζες επιχειρούν να γκρεμίσουν το ξενοδοχείο ομογενή – Ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής – ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η αλβανική κυβέρνηση, που μετά την εκλογή Μπελέρη στέλνει μπουλντόζες για την κατεδάφιση ξενοδοχείου ομογενούς.

Φρέντι Μπελέρης: Τον επισκέφθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία

του Χρήστου Μαζανίτη

Είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή μεγάλη κινητοποίηση των ομογενών στο χωριό Δρυμάδες, δίπλα στην Χειμάρρα, με την αλβανική αστυνομία να έχει στήσει με μπουλντόζες επιχείρηση κατεδάφισης ξενοδοχείου ομογενή.

Νέα δήλωση Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

Πρόκειται για τον ομογενή Φιορεντίν Μπέλη, ο οποίος ήταν και μέλος της εφορευτικής επιτροπής, στην καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Κυριακής που ανέδειξαν νικητή τον Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη και η Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, με την Πρέσβυ Κωνσταντίνα Καμίτση να έχει ήδη κάνει παρέμβαση. Οι αλβανικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ένταλμα κατεδάφισης λόγω πολεοδομικών παραβάσεων μόνο που μόλις χθες η αλβανική πολεοδομία εξέδωσε επίσημο έγγραφο, με το οποίο νομιμοποιούνται όλες οι κατασκευές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομογενείς θεωρούν ότι αυτό γίνεται ως αντίποινα από την αλβανική κυβέρνηση στην εκλογή Μπελέρη, ο οποίος μάχεται για την αναγνώριση των τίτλων ιδιοκτησίας των ομογενών, που τους είχε αφαιρέσει το 1945 το καθεστώς Χότζα.

Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου

«Έχουν έρθει πολεοδομία, στρατός, αστυνομία, τα πάντα, επειδή ήμουν στην επιτροπή στον Μπελέρη για να μου κατεδαφίσουν το σπίτι. Είναι νόμιμο, με άδεια και τα πάντα. Δεν μου έχουν δώσει χαρτί, τίποτα, μόνο επειδή υποστηρίζω τον Μπελέρη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στην εκπομπή LIVE NEWS.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που είναι και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, είπε ότι ακόμα και η Δικαιοσύνη φοβάται τον Αλβανό πρωθυπουργό, γι’ αυτό και δεν μπορεί να σώσει το σπίτι του.

«Πήγα το πρωί στο δικαστήριο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, φοβόμαστε, και ο δικαστής φοβάται τον Ράμα, και τώρα θα μπουν μέσα και θα το ανατινάξουν. Αυτή είναι η Αλβανία», ανέφερε.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στην επιτροπή καταμέτρησης των ψήφων το βράδυ της Κυριακής, διαδικασία από την οποία βγήκε δήμαρχος ο Έλληνας ομογενής Φρέντι Μπελέρης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ