Χάρι-Μέγκαν: Τι λέει ο ταξιτζής που τους μετέφερε για την καταδίωξη στο Μανχάταν

Σκηνές εκνευρισμού και αλαλούμ περιγράφει ο οδηγός του ταξί, που μετέφερε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ μετά το τέλος της τελετής βραβείων στην Νέα Υόρκη.

Τρόμος για τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ: Επεισοδιακή καταδίωξη από παπαράτσι

Ο οδηγός, Σόνι Σινγκ είπε στο δίκτυο BBC ότι ένας άνδρας της ασφάλειας των Σάσεξ του έκανε σήμα να σταματήσει. «Αμέσως μετά ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του έμπαιναν στο ταξί μου», ανέφερε ο οδηγός.

Όπως εξήγησε άρχισε να οδηγεί όταν ένα απορριμματοφόρο του έκλεισε το δρόμο και το σημείο γέμισε με παπαράτσι που προσπαθούσαν να φωτογραφήσουν το ζευγάρι. «Έδειχναν νευρικοί. Νομίζω ότι τους κυνηγούσαν όλη την ημέρα ή κάτι τέτοιο. Αλλά ο άνδρας της ασφάλειας το είχε αναλάβει», ανέφερε ο Σόνι Σινγκ.

Χάρι – Μέγκαν: Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διαψεύδει ότι υπήρχαν συγκρούσεις και τραυματισμοί

Σε ερώτηση εάν ήταν μία καταδίωξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό, όπως κατήγγειλε το ζευγάρι, ο οδηγός απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια. Νομίζω ότι όλα αυτά έχουν μεγαλοποιηθεί».

Όπως σημείωσε ο οδηγός δεν αισθάνθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος για τον πρίγκιπα και την σύζυγο του και η αστυνομία δεν συνόδευε το ταξί.

Κινδύνευσαν πολίτες, λέει ο άνδρας της ασφάλειας

Ένα από τα μέλη της προσωπικής ασφάλειας του ζευγαριού μίλησε δημόσια στο CNN και εξήγησε ότι πολίτες τέθηκαν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης επειδή οι παπαράτσι ανέβαιναν σε πεζοδρόμια και περνούσαν με κόκκινο.

«Δεν έχω δει, ούτε βιώσει οτιδήποτε σαν κι αυτό. Αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ χαοτικό», ανέφερε ο Κρις Σάντσεζ. Και συνέχισε: «Σε κάποια στιγμή μπλόκαραν την λιμουζίνα (σ.σ. που μετέφερε το ζευγάρι) και άρχισαν να τραβάνε φωτογραφίες μέχρι που καταφέραμε να φύγουμε».

Αστυνομία Νέας Υόρκης: Δεν υπήρξαν συλλήψεις ή τραυματισμοί

Μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων δίνει το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης, που χαρακτήρισε «δύσκολη» την μεταφορά του ζευγαριού στο μέρος όπου διέμεναν.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ έφτασαν στον προορισμό τους και δεν υπήρξαν συγκρούσεις, κλητεύσεις, τραυματισμοί ή συλλήψεις», υπογραμμίζει το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης.

Υποβαθμίζεται το γεγονός

Ταυτόχρονα δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας υποβάθμισαν το γεγονός. Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News δήλωσαν ότι δεν υπήρξε κάποια καταστροφική καταδίωξη και περιέγραψαν χαοτικές σκηνές με το ζευγάρι.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι δεν υπήρξε καταδίωξη απλώς το ζευγάρι μαζί με την μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ χρειάστηκε να βρίσκονται για περισσότερο από μία ώρα στο δρόμο για να τους χάσουν οι παπαράτσι.

«Σχεδόν καταστροφική καταδίωξη»

Νωρίς το απόγευμα εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι ανέφερε σε επίσημη δήλωση ότι ο πρίγκιπας, η σύζυγος του Μέγκαν Μάρκλ και η μητέρα της ενεπλάκησαν σε «μία σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη με παπαράτσι που ακολουθούσαν το ζευγάρι έπειτα από εκδήλωση στην Νέα Υόρκη.

«Αυτή η ανελέητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, είχε ως αποτέλεσμα πολλές σχεδόν συγκρούσεις που αφορούσαν άλλους οδηγούς στο δρόμο, πεζούς και δύο αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Χάρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ