Μπουρλά: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση για φάρμακο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, με ανάρτησή του στο twitter, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, από τις τρεις που απαιτούνται, για φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Όπως γράφει στην ανάρτησή του ο CEO της Pfizer, “για να νικήσουμε την Covid 19 χρειαζόμαστε τόσο τα εμβόλια όσο και φάρμακα. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησε η δεύτερη φάση από τις τρεις των δοκιμών για αντιιικό φάρμακο κατά της Covid, που θα χορηγείται σε ενήλικες, οι οποίοι δεν θα έχουν νοσηλευθεί και δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου”.

Διευκρινίζει μάλιστα ότι πρόκειται για αντιβίωση που θα λαμβάνεται από το στόμα.

 

Μπουρλά: Πιθανόν να εμφανιστεί μετάλλαξη ανθεκτική στο εμβόλιο

Πριν από λίγες ημέρες ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δηλώσεις του στο Fox News, τόνισε ότι ενδεχομένως, μια μέρα, να εμφανιστεί μία μετάλλαξη ανθεκτική στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η Pfizer έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα με το οποίο μπορεί να παράγει νέο εμβόλιο μέσα σε τρεις μήνες από τον εντοπισμό της μετάλλαξης του ιού.

Μπουρλά

“Κάθε φορά που εμφανίζεται μια μετάλλαξη παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας την εξετάζουν προσεκτικά και ερευνούν για να δουν αν αυτή η μετάλλαξη μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας. Δεν έχουμε ταυτοποιήσει καμία ακόμη, αλλά πιστεύουμε ότι ενδεχομένως κάποια μέρα, μία από αυτές θα εμφανιστεί” είπε χαρακτηριστικά.

Ο CEO της Pfizer πρόσθεσε ότι η εταιρεία προωθεί την ανάπτυξη ενός εμβολίου για συγκεκριμένες μεταλλάξεις μέσα σε 95 ημέρες από τη στιγμή που θα εντοπιστεί η παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.