Μπιλ Γκέιτς: Νέα εμπλοκή του στο σκάνδαλο παιδοφιλίας με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Επστάιν

Νέος «πονοκέφαλος» για έναν από τους πλουσιότερους άνδρες του πλανήτη, τον Μπιλ Γκέιτς καθώς ήρθε στην δημοσιότητα νέα φωτογραφία του με μία από τις γυναίκες τις οποίες εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ο καταδικασμένος, Τζέφρι Επστάιν.

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει παραδεχθεί ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο, Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα και παιδοφιλία και αυτοκτόνησε στην φυλακή το 2019.

Τώρα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal φέρνει στο φως την ιστορία ενός μοντέλου από την Πολωνία, που εξομολογείται ότι ήταν θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον Επστάιν. Η γυναίκα έχει μία φωτογραφία από το 2014 στην οποία ποζάρει με τον Μπιλ Γκέιτς. Την φωτογραφία τράβηξε ο Τζέφρι Επστάιν στα γραφεία της Microsoft στο Σιάτλ.

Έξι χρόνια νωρίτερα ο Τζέφρι Επστάιν είχε δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της εξώθησης ανήλικης στην πορνεία ενώπιον δικαστηρίου της Φλόριντα. Ωστόσο συνέχισε να έχει σχέσεις με την πολιτική και οικονομική ελίτ των ΗΠΑ, ανάμεσα τους και τον Μπιλ Γκέιτς.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι μετά την καταδίκη του το 2008 ο Επστάιν «δεν σταμάτησε ποτέ να κακοποιεί γυναίκες και ο κύκλος του με τους VIP (Πολύ Σημαντικών Ανθρώπων) τον βοήθησε να το κάνει».

Μπιλ Γκέιτς Τζέφρι Επστάιν
Ο Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Επστάιν στο σπίτι του δεύτερου στο Μανχάταν το 2011. Πηγή: Handout

Οι αποκαλύψεις του μοντέλου από την Πολωνία

Η γυναίκα είπε στην εφημερίδα ότι έπεσε θύμα του δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Επστάιν με την υπόσχεση ότι θα κάνει καριέρα. «Τώρα όταν κοιτάζω τον εαυτό μου εκεί (σ.σ. στην φωτογραφία) δεν πρέπει να έδειχνε φυσιολογικό. Έβλεπα τα βλέμματα αυτών των ανθρώπων που ήταν κάπως: τι κάνει αυτή εδώ;», είπε η γυναίκα.

Μάλιστα έχει βγάλει φωτογραφία και με τον οσκαρικό σκηνοθέτη, Γούντι Άλεν. Η πρώην σύζυγος του σκηνοθέτη, Μία Φάροου τον έχει κατηγορήσει δημόσια ότι κακοποίησε σεξουαλικά την 7χρονη τότε υιοθετημένη κόρη τους, Ντίλαν Φάροου. Ωστόσο ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και η έρευνα δεν κατέληξε ποτέ σε κυρώσεις σε βάρος του.

Η γυναίκα παραδέχθηκε ότι ο Τζέφρι Επστάιν της είχε υποσχεθεί πώς θα της βρει δουλειά στο Ίδρυμα του Μπιλ και της πρώην συζύγου του, Μελίντα Γκέιτς. Στη συνέχεια ο λογιστής του Επστάιν, Ρίτσαρντ Καν έδωσε επιστολή για τον φάκελο που κατέθεσε για την αίτηση άδειας παραμονής της νεαρής τότε κοπέλας. Η αίτηση της Πολωνής ανέφερε ότι θα εργαστεί για τον Ίδρυμα Γκέιτς στην Αφρική.

Ένα δρομολόγιο για ένα ταξίδι στην Αφρική για λογαριασμό του ιδρύματος εστάλη επίσης μέσω email στη γυναίκα μέσω του Επστάιν από την αναπληρώτρια διευθύντρια του Ιδρύματος Γκέιτς, Μέλανι Γουόλκερ. Η Γουόλκερ επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του Επστάιν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ένα άλλο μοντέλο από την Ρωσία έδειξε σε δημοσιογράφο της Wall Street Journal τρεις φωτογραφίες της με τον Γκέιτς από τρία διαφορετικά μέρη, συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου και του σπιτιού του Επστάιν. Εξήγησε ότι αυτές οι φωτογραφίες ήταν συχνά ιδέα του Επστάιν και την συμβούλευε να της δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μοντέλο από Πολωνία είπε ότι διέκοψε την επαφή με τον Έπσταϊν το 2015, όταν οι διάφορες υποσχέσεις για καριέρα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

«Δυστυχώς, η εντύπωσή μου είναι ότι το να γίνω ερωμένη ήταν η μόνη πρόταση για την οποία ήσουν πραγματικά σοβαρός. Η συνάντηση με τον Γκέιτς ή τον Γούντι ήταν υπέροχη. Ευχαριστώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αν και κανείς δεν με προσέλαβε μόνο και μόνο επειδή έχω ωραίες φωτογραφίες μαζί τους», του έγραψε σε ένα email η γυναίκα.

Τζέφρι Επστάιν
Ο Τζέφρι Επστάιν μετά την φυλάκιση του το 2019 μέσα στο κελί του. Πηγή: EPA

Τι απαντά το Ίδρυμα Γκέιτς

Ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε στην Wall Street Journal ότι δεν είχε κάποια αλληλεπίδραση με το μοντέλο την ημέρα που επισκέφθηκε τα γραφεία της Microsoft. «Ο Έπσταϊν προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να συνδεθεί με τον κύριο Γκέιτς με κάθε δυνατό μέσο. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το να φέρνει αυθόρμητα ανθρώπους για φωτογραφίες με τον Μπιλ, τους οποίους ο Μπιλ δεν γνώριζε ή αλληλεπιδρούσε περαιτέρω. Ο κ. Γκέιτς συναντήθηκε με τον Έπσταϊν μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς και γι’ αυτό μετανιώνει» αναφέρεται σε δήλωση του Ιδρύματος Γκέιτς στη Wall Street Journal.

Μπιλς Γκέιτς: Ήταν μεγάλο λάθος να περνάω χρόνο μαζί του»

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον Μπιλς Γκέιτς. Μάλιστα στον διεθνή Τύπο έχει γραφτεί ότι η πρώην σύζυγος του Μελίντα Γκέιντς ζήτησε διαζύγιο ακριβώς επειδή ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε να έχει επαφές με τον καταδικασμένο παιδόφιλο χρηματιστή.

Ωστόσο ο Μπιλ Γκέιτς στις συνεντεύξεις που έχει δώσει έχει αρνηθεί ότι γνώριζε για την δράση του Επστάιν ή ότι η πρώην σύζυγος του, τον είχε προειδοποιήσει για τα έργα και τις ημέρες του χρηματιστή. Σε συνέντευξη στο CNN τον περασμένο Ιανουάριο ο Μπιλς Γκέιτς είχε υποστηρίξει ότι «δεν έπρεπε να έχω δείπνα μαζί του (σ.σ. τον Τζέφρι Επστάιν)». Ωστόσο αρνήθηκε ότι ο Τζέφρι Επστάιν είχε οποιαδήποτε σχέση με το Ίδρυμα Γκέιτς.

«Ήταν ένα τεράστιο λάθος να περνάω χρόνο μαζί του και να του προσφέρω την νομιμοποίηση να βρίσκεται εκεί», παραδέχθηκε ο δισεκατομμυριούχος. Υποστήριξε ότι συναντούσε τον Επστάιν μόνο για να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μπιλ Γκέιτς Μελίντα Γκέιτς
Ο Μπιλ Γκέιτς με την πρώην σύζυγο του Μελίντα το 2017 πριν το διαζύγιο τους. Πηγή: EPA

Επστάιν: Εκβίαζε τον ιδρυτή της Microsoft;

Πριν από μερικούς μήνες αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Τζέφρι Επστάιν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει όσα γνώριζε για την παράνομη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με την νεαρή Ρωσίδα, Μίλα Αντόνοβα όσο ο δισεκατομμυριούχος ήταν ακόμη παντρευμένος.

Ο χρηματιστής φέρεται να πίεζε τον Μπιλ Γκέιτς να επενδύσει σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013. Ωστόσο δεν κατάφερε να τον πείσει. Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει πει ότι το μπριτζ είναι ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, φέρεται να συνάντησε την Αντόνοβα σε ένα τουρνουά το 2010 και να διατηρούσε σχέση μαζί της εκείνη την ίδια περίοδο. Ο δισεκατομμυριούχος ήταν 55 ετών και εκείνη διένυε την τρίτη δεκαετία της ζωής της.

Μπιλ Γκέιτς Μίλα Αντόνοβα
Ο Μπιλ Γκέιτς με την νεαρή Μίλα Αντόνοβα το 2010 μετά την γνωριμία τους στο μπριτζ. Πηγή: YouTube

Ο Έπσταϊν τη συνάντησε αργότερα, γύρω στο 2013, όταν έψαχνε να συγκεντρώσει χρήματα για να ξεκινήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπριτζ. Αν και δεν χρηματοδότησε το έργο, πλήρωσε αργότερα για να φοιτήσει εκείνη σε μία σχολή προγραμματιστών.

Η «απειλή» του Επστάιν προς τον Γκέιτς φέρεται να έγινε το 2017 όταν ο χρηματιστής ζήτησε από τον ιδρυτή της Microsoft να του δώσει πίσω τα χρήματα για τα δίδακτρα της σχολής της Αντόνοβα. Στην επιστολή του ο Επστάιν φέρεται να υπονοούσε ότι γνώριζε την ερωτική σχέση του Γκέιτς και ήταν σε θέση να την αποκαλύψει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ