Μπάιντεν: Μπερδεύτηκε, σκόνταψε και τελικά χαμογέλασε στους G-7

Μπάιντεν

Σκόνταψε μπερδεύτηκε και τελικά ακολούθησε τις οδηγίες του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της συνόδου των G-7, όπου έφτασε στηριζόμενο στο χέρι της συζύγου του.

Ο ηλικίας 80 ετών Αμερικανός πρόεδρος, φάνηκε να έχει μπερδευτεί, ενώ σκόνταψε και παραλίγο να πέσει από μια σκάλα. Ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ φαινόταν επίσης μπερδεμένος καθώς η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν τον οδήγησε από το χέρι για να συναντήσει τον Ιάπωνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του για μια φωτογράφηση στη Χιροσίμα ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά που γίνεται εκεί.

 

Αφού έσφιξε το χέρι του Κισίντα, ο Μπάιντεν, έστρεψε την προσοχή του στην 58χρονη σύζυγο του πρωθυπουργού, Φούμιο Κισίντα — παραδόξως σκύβοντας με σφιγμένες γροθιές, σαν σε στάση μπόξερ, προτού της δώσει επίσης το χέρι.

Ο Κισίντα, 65 ετών, άρχισε στη συνέχεια να οδηγεί τους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε προκαθορισμένα σημεία για να ποζάρουν για φωτογραφίες και μάλιστα φαίνεται να πήδηξε για να προλάβει να καθοδηγήσει ευγενικά τον Μπάιντεν στη θέση του καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ κινήθηκε αργά και κοίταξε το έδαφος με σαφή σύγχυση ως προς το πού έπρεπε να σταθεί .
«Θα το καταλάβουμε», αστειεύτηκε η πρώτη κυρία καθώς εκείνη και οι οικοδεσπότες τους περίμεναν υπομονετικά. Ο Μπάιντεν τελικά το κατάλαβε, και είπε με ανακούφιση «εντάξει». Χαμογέλασε και έδειξε έτοιμος για την ομαδική φωτογράφιση.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο επιρρεπής στη γκάφα πρόεδρος είχε την τελευταία του ατυχία στις σκάλες, αυτή τη φορά ενώ κατέβαινε. Πλάνα τον έδειξαν να φτάνει αργά για μια περιοδεία στο Ναό Itsukushima, με τους άλλους ηγέτες να ξεκινούν ήδη την περιοδεία τους, ενώ εκείνος έβγαινε σιγά σιγά από τη λιμουζίνα του. Αφού περπάτησε αργά προς τους άλλους, κοίταξε επίμονα ένα σύνολο μόλις οκτώ βημάτων — αλλά παρόλα αυτά σκόνταψε, ευτυχώς όμως ξαναβρήκε το βήμα του και δεν έπεσε.

Χαμογέλασε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα καθώς άπλωσε ξανά το χέρι για να χαιρετήσει τον Κισίντα, που περίμενε στο κάτω μέρος των σκαλοπατιών. Οι παγκόσμιοι ηγέτες πόζαραν για μια ομαδική φωτογραφία μετά την περιοδεία τους στο ιερό, με τον Μπάιντεν αυτή τη φορά να φαίνεται να βρίσκει τη θέση του με σχετική ευκολία.

Η ηλικία του Μπάιντεν —και οι γκάφες— έχουν γίνει κεντρική ανησυχία καθώς διεκδικεί την προεδρία της χώρας του το 2024. Θα είναι 81 ετών, όταν θα αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία και θα είναι 86 ετών, όταν θα έχει ολοκληρώσει τη δεύτερη προεδρική του θητεία, αν επανεκλεγεί.

Exit mobile version