Μπαμπάς και κόρη ανακάλυψαν ναυάγιο 150 ετών ενώ είχαν πάει για ψάρεμα

Το ταξίδι μπαμπά και κόρης για ψάρεμα πήρε… άλλη διάσταση όταν ανακάλυψαν ένα ναυάγιο 150 ετών. Το πλοίο χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο θανατηφόρες πυρκαγιές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Tim Wollak και η 6χρονη κόρη του, Henley, εντόπισαν το πλοίο ορόσημο στη λίμνη Michigan καθώς έκαναν το ψάρεμα τους κοντά στο Green Island στο Green Bay, Wisc. τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ιστορική Εταιρεία του Ουισκόνσιν.

Καθώς το ζευγάρι ψάρευε στη λίμνη, ο ανιχνευτής σόναρ του Wollak έπιασε αυτό που η κόρη του πίστευε ότι ήταν ένα σπάνιο χταπόδι Green Bay. Δημοσίευσε τις φωτογραφίες σόναρ στο Facebook του, οι οποίες τελικά τράβηξαν το βλέμμα των ιστορικών, οι οποίοι πίστεψαν ότι το δίδυμο πατέρα-κόρης ανακάλυψε το πλοίο George L. Newman μήκους 37 μέτρων.

«Το ναυάγιο είναι ενός ξύλινου τρικάταρτου ιστιοφόρου και βρίσκεται σε βάθος 2,5 με 4 μέτρων. Αν και η ταυτότητα του ναυαγίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, η τοποθεσία και τα τρέχοντα διαθέσιμα δεδομένα ταιριάζουν με αυτά του George L. Newman», ανακοίνωσε η Ιστορική Εταιρεία του Ουισκόνσιν στο Facebook.

Το George L. Newman μετέφερε προμήθειες ξυλείας από το Little Suamico στις 8 Οκτωβρίου 1871

Το George L. Newman μετέφερε προμήθειες ξυλείας από το Little Suamico στις 8 Οκτωβρίου 1871, όταν το σκάφος χάθηκε προσπαθώντας να πλοηγηθεί μέσα από πυκνό καπνό κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς Peshtigo.

Η πυρκαγιά Peshtigo σκότωσε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους και έκαψε πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα στο βορειοανατολικό Ουισκόνσιν, σύμφωνα με την Ένωση Διευθυντών της Δυτικής Πυροσβεστικής.

Το μεγάλο ξύλινο σκάφος, αξίας περίπου 8.800 $, είχε περίπου «122 πόδια μήκος και 26,3 πόδια σε δοκό με 11 πόδια βάθος κράτησης», σύμφωνα με την Ιστορική Εταιρεία του Ουισκόνσιν.

Το πλοίο κατασκευάστηκε από τον Benjamin Flin στο Black River του Οχάιο το 1855.

«Δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σχολείο της που να έχει βρει ποτέ ναυάγιο»

Ο Wollak και η κόρη του ενθουσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι ο ανιχνευτής τους σόναρ βρισκόταν πίσω από τη σουρεαλιστική ανακάλυψη.

«Δεν ξέρω πώς τα καταφέραμε», δήλωσε ο Tim Wollak στον WLUK. «Της είπα ότι είμαι αρκετά σίγουρος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σχολείο της που να έχει βρει ποτέ ναυάγιο που κανείς δεν είχε καταγράψει πριν….Υποθέτω ότι θα πρέπει απλώς να ψαρέψουμε περισσότερο και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε περισσότερα ναυάγια» τόνισε.

Η Tamara Thomsen, θαλάσσια αρχαιολόγος για την Ιστορική Εταιρεία του Ουισκόνσιν, ανέφερε ότι η εύρεση του ναυαγίου ήταν αρκετά σπάνια, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν άλλες θεάσεις στην περιοχή.

«Επιστρέψαμε στη βάση δεδομένων μας για να δούμε αν υπήρχε κάτι που αναφέρθηκε στην περιοχή και δεν είχαμε τίποτα», δήλωσε η Tamara Thomsen. “Ωστόσο, στη βάση δεδομένων έχουμε πληροφορίες για ιστορικές απώλειες και αυτό ταιριάζει με την τοποθεσία απώλειας του George L. Newman.”

Η Ιστορική Εταιρεία του Ουισκόνσιν ανέφερε στο Facebook ότι το Πρόγραμμα Θαλάσσιας Διατήρησης και Αρχαιολογίας θα πραγματοποιήσει έρευνα στο ναυάγιο το 2024 και θα αξιολογήσει την τοποθεσία για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ