Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Ένας αξιωματικός της συνοριακής αστυνομίας τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Shivtei Israel στην Ιερουσαλήμ, το πρωί της Δευτέρας (30/10), σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου, ενώ ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο, συναντήσαμε έναν ασθενή με τραύμα από μαχαίρι στο πάνω μέρος του σώματός του. Του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της αστυνομίας», είπαν οι γιατροί της United Hatzalah, Pinchas Butz και Eli Avraham.

Εικόνες από την περιοχή και την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ δείχνουν τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η είσοδος στην παλιά πόλη και στο όρος του ναού απαγορεύτηκε μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11:00 τοπική ώρα: «Ένας τρομοκράτης κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ οπλισμένος με μαχαίρι έφτασε στο βενζινάδικο Mandelbaum στην Ιερουσαλήμ. Ο τρομοκράτης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο πάνω μέρος του σώματός του, ενώ άρπαξε το όπλο του και προσπάθησε ανεπιτυχώς να πυροβολήσει και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή».

Πριν από δύο εβδομάδες ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και ένας άλλος τραυματίστηκε ελαφρά σε επίθεση με πυροβολισμούς με στόχο αστυνομικό τμήμα κοντά στην πύλη της Δαμασκού της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ