Φρικτό ατύχημα: Νοσοκόμα παγιδεύτηκε σε μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας

Ανησυχίες για την ασφάλεια εγείρονται για ένα ιατρικό κέντρο στην Καλιφόρνια, αφού μια νοσοκόμα καρφώθηκε πρόσφατα ανάμεσα σε ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας κατά τη διάρκεια ενός φρικτού ατυχήματος.

Η νοσοκόμα, η Ainah Cervantes, υπέστη «συντριπτικά τραύματα» που απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση αφού η μαγνητική δύναμη του μηχανήματος τομογραφίας τράβηξε ξαφνικά ένα νοσοκομειακό κρεβάτι προς το μέρος της.

Η νοσοκόμα φρόντιζε έναν ασθενή σε ένα κρεβάτι τη στιγμή του ατυχήματος σε ένα ιατρικό κέντρο στο Redwood City που λειτουργεί η Kaiser Permanente με έδρα την Καλιφόρνια. Ο ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και δεν τραυματίστηκε, αλλά η Cervantes μπήκε ανάμεσα στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος και στο κρεβάτι.

«Με έσπρωχναν από το κρεβάτι», είπε η νοσοκόμα στους ερευνητές από το Τμήμα Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας της Καλιφόρνια (Cal/OSHA). «Βασικά, έτρεχα προς τα πίσω. Αν δεν έτρεχα, το κρεβάτι θα χτύπαγε στο κάτω μέρος».

Η γυναίκα υπέστη μια σοβαρή ρήξη που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Αν και το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο, η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε παρά αρκετούς μήνες αργότερα.

Η έρευνα του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι το κέντρο της πόλης Redwood «απέτυχε να παρέχει ακτινολογικές υπηρεσίες με ασφαλή τρόπο».

Αποκάλυψε πολλά λάθη που οδήγησαν στο περιστατικό που αφορούσε το μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα για να δημιουργήσει εικόνες του σώματος για να αναγνωρίσει ή να διαγνώσει ιατρικές καταστάσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ