Υπάρχουν μόνο 4 τύποι ζευγαριών, σύμφωνα με έρευνα – Σε ποιον ανήκετε;

Τα κουίζ προσωπικότητας αφθονούν σε όλο το διαδίκτυο και φαίνεται ότι όλοι αναζητούν έναν απλό τρόπο για να απαντήσουν σε προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις και να ανακαλύψουν μυστικά για τον εαυτό τους. Ακόμα πιο επίμονα είναι τα κουίζ που έχουν σχεδιαστεί για να σας αποκαλύψουν μυστικά για να είναι η σχέση σας ευτυχισμένη και μακροχρόνια.

Φαίνεται ότι παντού, μπορείτε να βρείτε κάποιον είτε να αναζητά αγάπη είτε να προσπαθεί να καταλάβει αν η αγάπη που έχει βρει είναι αληθινή.

Όλες οι σχέσεις δεν είναι ίδιες και η επιστήμη βρήκε επιτέλους έναν τρόπο να κατηγοριοποιήσει τα όρια, τη δέσμευση της αγάπης σας και την ανταποδοτικότητα.

Το 2016, τρεις επιστήμονες σχέσεων — και ναι, αυτή είναι η πραγματική τους δουλειά, οπότε ξέρετε ότι ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε — μελέτησαν περίπου 400 ανύπαντρα ζευγάρια γύρω στα είκοσί τους για να προσδιορίσουν εάν υπήρχε κάποια δυνατότητα προσδιορισμού του αποτελέσματος της ευτυχίας και αν θα πήγαιναν για γάμο.

Με βάση τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που μετρούσαν πόσο αφοσιωμένοι ένιωθαν ο ένας στον άλλο και πώς ένιωθαν για τον άλλο τους μισό , ο Στίβεν Ογκόλσκι, επικεφαλής ερευνητής, διαπίστωσε ότι ενώ μπορεί να υπάρχουν πολλοί τύποι ανθρώπων, υπάρχουν μόνο τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες που κάθε σχέση μπορεί να μπει.

Μας έδωσε ακόμη και εύκολους τρόπους για να μάθουμε πού ταιριάζουμε και πώς να ζυγίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους, κάτι που, σύμφωνα με το Διαδίκτυο, είναι ούτως ή άλλως το μόνο που επιθυμεί κανείς.

Οι 4 τύποι ζευγαριών

  1. Είστε γεμάτοι συγκρούσεις αλλά τόσο ερωτευμένοι
  2. Είστε μόνο… δράμα
  3. Είστε και οι δύο κοινωνικές πεταλούδες
  4. Είστε συγκεντρωμένοι στον σύντροφό σας, και αυτό φαίνεται

Είστε γεμάτοι συγκρούσεις αλλά τόσο ερωτευμένοι

Αν είστε τέτοιου είδους ζευγάρι, τότε πιθανότατα μπορεί να παρατηρείτε σκαμπανεβάσματα στη σχέση σας. Η δέσμευσή σας ο ένας στον άλλο ποικίλλει όσο προχωράτε.

Η σύγκρουση σας απομακρύνει, αλλά μετά το πάθος σας οδηγεί ξανά στην αγκαλιά του άλλου. Όταν είστε μαζί, είστε πραγματικά μαζί, αλλά όταν δεν είστε, σίγουρα δεν είστε. Ωστόσο, υπάρχει ένας ορισμένος μαγνητισμός που σε τραβάει συνέχεια πίσω στο άτομο για το οποίο είσαι τρελός, παρά τα προφανή χτυπήματα στον δρόμο της σχέσης σου.

Αυτός ο τύπος τρελού, παθιασμένου ρομαντισμού μπορεί να μην είναι ακριβώς καταδικασμένος για αποτυχία, αλλά σύμφωνα με τον Ogulsky, «μπορεί να μην είναι βιώσιμος μακροπρόθεσμα». Μπορεί να είναι αρκετά ταραχώδες να διατηρείς μια σχέση όταν ποτέ δεν ξέρεις από τη μια μέρα στην άλλη τι μπορεί να συμβεί.

Εάν το επίπεδο δέσμευσής σας προς τον σύντροφό σας πέσει όταν έχετε τσακωθεί, τότε θα πρέπει να εξετάσετε πού βρίσκεστε και να πάρετε καλύτερες αποφάσεις εάν θέλετε μια μόνιμη σχέση με αυτό το άτομο.

Είστε μόνο… δράμα

Εσείς και ο σύντροφός σας βρίσκεστε συχνά στη μέση κάποιου νέου ζητήματος ή προβλήματος; Παίρνετε συχνά αποφάσεις με βάση θέματα εκτός της σχέσης σας; Περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας, κάνοντας τα δικά σας πράγματα χωρίς να συμβουλευτείτε πραγματικά ο ένας τον άλλον ή να προσπαθήσετε να κάνετε πράγματα ως ζευγάρι; Τότε είσαι σε μια σχέση γεμάτη δράματα και ταραχώδη νερά…

Σύμφωνα με τον Ogolsky, «Αυτά τα ζευγάρια έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και η δέσμευσή τους αλλάζει τρελά». Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Λοιπόν, αν είστε το είδος του ατόμου που επικεντρώνεται στα αρνητικά και επιτρέπει σε άλλους παράγοντες εκτός της σχέσης σας να καθοδηγούν τη γνώμη σας για τον σύντροφό σας, τότε θα επικεντρωθείτε σε άλλους παράγοντες γύρω σας, όχι στα προσωπικά σας, το οποίο μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να τσακωθείτε και να χωρίσετε».

Εάν είστε σε μια δραματική σχέση, ίσως θελήσετε να ξανασκεφτείτε τις αποφάσεις που παίρνετε, γρήγορα, επειδή τα άτομα σε αυτές τις σχέσεις είναι δύο φορές πιο πιθανό από τα άλλα να χωρίσουν.

Είστε και οι δύο κοινωνικές πεταλούδες

Η τέλεια βραδινή σας έξοδος περιλαμβάνει τον αγαπημένο σας και ένα σωρό φίλους σας; Η κοινωνική δραστηριότητα γίνεται κόμβος της σχέσης σας επειδή το κάνετε μαζί αντί να ακολουθείτε τον δικό σας δρόμο;

Τότε εσείς και ο σύντροφός σας θα μπορούσατε να έχετε μια κοινωνική σχέση που να είναι ισχυρή λόγω των ανθρώπων και των πραγμάτων που μοιράζεστε μαζί.

Σύμφωνα με τον Ogulsky, «Το να έχεις κοινούς φίλους κάνει τους ανθρώπους σε αυτά τα ζευγάρια να νιώθουν πιο κοντά και πιο αφοσιωμένοι». Θα καταλήξετε να είστε ένα αρκετά σταθερό ζευγάρι με υψηλά επίπεδα ευτυχίας και φιλίας, επειδή ο σύντροφός σας είναι επίσης κάποιος με τον οποίο απολαμβάνετε να βγαίνετε έξω και να κάνετε παρέα.

Αυτά είναι καλά νέα για εσάς γιατί, μακροπρόθεσμα, μοιράζεστε πράγματα που θα κάνουν τη σχέση σας πιο πιθανό να διαρκέσει.

Είστε συγκεντρωμένοι στον σύντροφό σας, και αυτό φαίνεται

Σας αρέσει να περνάτε χρόνο με τον αγαπημένο σας. Κάνετε τα πάντα μαζί και μοιράζεστε χόμπι και διασκεδαστικές στιγμές, και αυτός ο ειδικός χρόνος bonding το κάνει πραγματικά πιο πιθανό να έχετε μια πολύ πιο ευτυχισμένη σχέση στο μέλλον.

Δεν πρόκειται να αφήσετε εξωτερικές πηγές να επηρεάσουν τις αποφάσεις που παίρνετε και είναι πιο πιθανό να συζητήσετε τα ζητήματά σας μεταξύ σας και να είστε πιο στοχαστικοί προχωρώντας μπροστά.

Απολαμβάνετε χρόνο με τον σύντροφό σας και κάνετε σίγουρο ότι βάζετε ο ένας τον άλλον πρώτο; Τότε είστε τυχεροί που βρίσκεστε σε μια σχέση με επίκεντρο τον σύντροφο, η οποία, σύμφωνα με τη μελέτη, ήταν συνολικά η πιο ικανοποιητική.

Συμπέρασμα

Ο σκοπός πίσω από την κατηγοριοποίηση αυτών των σχέσεων είναι να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή και πού θέλετε να βρίσκεστε.

Μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε τη μακροζωία της σχέσης σας στην τρέχουσα κατάστασή της και πώς μπορείτε είτε να συνεχίσετε να την προχωράτε με καλές αποφάσεις είτε πώς μπορείτε να τη βελτιώσετε στοχεύοντας θετικούς στόχους μαζί. Έτσι, ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, να ξέρετε ότι η ευτυχία και η δέσμευσή σας ο ένας στον άλλο εξαρτώνται τελικά από τους δυο σας — και μην αποδεχτείτε τίποτα λιγότερο από το φανταστικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ