Νίκος Φώσκολος: 10 χρόνια από τον θάνατό του – Το αφιέρωμα της Finos Film

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο Νίκος Φώσκολος. Ο σπουδαίος συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Οκτωβρίου του 2013, σε ηλικία 86 ετών.

Η Finos Film, η οποία συνεργάστηκε με τον Νίκο Φώσκολο σε 22 ταινίες, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του, δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο το οποίο και δημοσίευσε στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη λεζάντα του βίντεο, η Finos Film έγραψε: «Δημιουργός με αστείρευτη φαντασία και εργατικότητα, ο Νίκος Φώσκολος έγραψε και σκηνοθέτησε αξέχαστες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου αποκτώντας επάξια το προσωνύμιο «μεγάλος παραμυθάς». Το όνομά του έχει συνδεθεί με ασύλληπτα ρεκόρ στον εμπορικό κινηματογράφο και είναι από τους λίγους για τους οποίους μπορεί να ειπωθεί ότι διαμόρφωσε την ψυχαγωγία στην ελληνική τηλεόραση.

Με την Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε 22 ταινίες, με εννέα εξ αυτών να υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία. Σήμερα 10 χρόνια από το θάνατο του, τον θυμόμαστε μέσα από δυνατά πλάνα από πέντε εμβληματικές ταινίες που υπέγραψε και με τις δύο του ιδιότητες: «Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω», «Αγάπη και Αίμα», «Πεθαίνω κάθε Ξημέρωμα», «Υπολοχαγός Νατάσσα» και «Αιχμάλωτοι του Μίσους»».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ