Αργεντινή: Τα απειλητικά μηνύματα στον εκατομμυριούχο influencer πριν βρεθεί τεμαχισμένος – «Θα σου κόψω τα χέρια, θα σου βγάλω τα μάτια»

Νέες αποκαλύψεις για τον εκατομμυριούχο influencer που βρέθηκε τεμαχισμένος σε μια βαλίτσα στην Αργεντινή. Τα νέα στοιχεία αναφέρουν πως την εβδομάδα πριν από τη δολοφονία, φέρεται να είχε λάβει μηνύματα από αγνώστους που απειλούσαν να του βγάλουν τα μάτια και να του κόψουν τα χέρια.

Το σώμα του Fernando Pérez Algaba ανακαλύφθηκε από μια ομάδα παιδιών στην πόλη Ingeniero Budge το Σαββατοκύριακο. Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και influencer είχε δηλωθεί αγνοούμενος στις 18 Ιουλίου.

«Θα σε σκοτώσω, θα σου κάνω κάτι χειρότερο», είπε ένας άνδρας σε ένα απειλητικό φωνητικό μήνυμα που εστάλη στον Algaba πριν εξαφανιστεί. «Θα σου βγάλω τα μάτια και θα σου κόψω τα χέρια για να μην μπορείς να βγάλεις άλλα χρήματα στη ζωή σου».

«Ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι δεν έχω πρόβλημα να πάω φυλακή», ανέφερε ο άνδρας στο μήνυμα, ο οποίος αναγνωρίστηκε μόνο με το επώνυμό του «Ιγκλέσιας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αργεντινής Télam.

Τα χέρια και τα πόδια του Algaba βρέθηκαν στη βαλίτσα, αλλά αναγνωρίστηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματα και ένα τατουάζ που είχε στον κορμό του, το οποίο βρέθηκε με το κεφάλι του λίγες μέρες αργότερα.

Η αυτοψία των αρχών αποκάλυψε ότι ο Algaba είχε πυροβοληθεί τρεις φορές πριν το σώμα του τεμαχιστεί. Τα μέρη του σώματος ακρωτηριάστηκαν, υποδηλώνοντας δουλειά επαγγελματία, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Algaba είχε δημιουργήσει μεγάλη περιουσία νοικιάζοντας πολυτελή οχήματα και πουλώντας κρυπτονομίσματα και δεν έκρυβε τον χλιδάτο τρόπο ζωής του ανεβάζοντας στιγμές από την καθημερινότητά του στο προφίλ του στο Instagram, όπου είχε 900.000 και πλέον ακολούθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τις φορολογικές αρχές της Αργεντινής, λόγω χρεών, και αντιμετώπισε προβλήματα με μια γνωστή τοπική συμμορία, η οποία του ζητούσε 40.000 δολάρια.

δολοφονία influencer

Ο Algaba χρωστούσε επίσης στον γιο του Ιγκλέσιας 70.000 δολάρια, ποσό που ζητούσε πίσω, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ. Ο Ιγκλέσιας άφησε κι άλλα φωνητικά μηνύματα στον Algaba, ένα από τα οποία διήρκεσε 20 ολόκληρα λεπτά. Σε αυτό ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων, στον influencer:  «Με πρόδωσες. Σε μισώ».

Ένας άλλος άνδρας που ταυτοποιήθηκε ως «Adrian Tesei» είπε στον Algaba ότι υπήρχε πρόβλημα επειδή ένας επενδυτής του είπε πως τα χρήματά του είχαν παραδοθεί, ενώ δεν κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει. «Δεν σε απειλώ», είχε πει ο Tesei στον Algaba. «Σου λέω ότι θα σου κόψω το κεφάλι. Τα λεφτά είναι δικά μου και δεν παίζεις με τα δικά μου πράγματα».

Μια πηγή από το περιβάλλον του Algaba είπε στο Télam ότι είχε πρόβλημα με τον τζόγο που επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν συνέχισε να αγοράζει κρυπτονομίσματα, ενώ βυθιζόταν στον εθισμό του.

Ο Algaba είχε επίσης αφήσει ένα σημείωμα στο τηλέφωνό του ισχυριζόμενος ότι είχε χάσει πολλά χρήματα επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα, ανέφερε η La Nacion. «Αν μου συμβεί κάτι, όλοι έχουν ήδη προειδοποιηθεί», έγραψε σε ένα μήνυμα.

Ο influencer, ο οποίος ζούσε στη Βαρκελώνη, φέρεται να έμενε στην Αργεντινή για μια εβδομάδα πριν από την δολοφονία του.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για το άγριο έγκλημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ