Αποστολή στο Ισραήλ: Η Γάζα κόπηκε στα δύο

Η Γάζα πλέον έχει κοπεί στα δυο με τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν καταλάβει μέχρι και την πόλη, μετά τον βορρά και τις ακτές και να προχωρά στην επόμενη φάση των επιχειρήσεων.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Η Λωρίδα της Γάζας πλέον έχει χωριστεί στη μέση, με τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν καταλάβει ολόκληρο το βόρειο τμήμα, το παραλιακό μέτωπο και την πόλη της Γάζας και πλέον να ετοιμάζονται για την επόμενη φάση των επιχειρήσεων.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 300.000 άτομα στο βόρειο τμήμα και την πόλη που αρνούνται να μετακινηθούν προς τον νότο.

Ωστόσο ο Ισραηλινός Στρατός – IDF είναι αποφασισμένος να εκκενώσει πλήρως τις περιοχές και να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων.

Αυτό είναι η πλήρης καταστροφή κάθε δομής που χρησιμοποιούσε η Χαμάς ταυτόχρονα με την πλήρη διάλυση του υπογείου δικτύου τούνελ που έχει αναπτύξει και την εξάλειψη και του τελευταίου τρομοκρατικού θύλακα.

Παράλληλα, ο IDF δίνει στη δημοσιότητα νέα βίντεο τα οποία όπως αναφέρει αποδεικνύουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε αστικές δομές, ακόμη και σχολεία για να εκτοξεύει ρουκέτες.

Στα νέα βίντεο φαίνονται στρατιώτες του Ισραηλινού στρατού να εντοπίζουν και να καταστρέφουν ενώσεις που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση ρουκετών, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκροτήματος που βρίσκεται μέσα σε ένα τζαμί.

Πάνω από 50 ρουκέτες βρέθηκαν σε ένα συγκρότημα που χρησιμοποιείται για δραστηριότητες νεολαίας, έτοιμο να εκτοξευτεί προς το Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού εντόπισαν και παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία για χρήση από τη Χαμάς κατοικιών αμάχων για τρομοκρατία.

Κατά τη διάρκεια δραστηριότητας μιας ομάδας στρατιωτών της 460ης Ταξιαρχίας για τον εντοπισμό υποδομών τρομοκρατών και την εκκαθάριση της περιοχής, καταστράφηκαν λάκκοι εκτόξευσης ρουκετών που βρέθηκαν από τους στρατιώτες σε ένα τζαμί.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια πολλών επιχειρήσεων την περασμένη ημέρα, οι στρατιώτες βρήκαν πάνω από 50 ρουκέτες έτοιμες να εκτοξευθούν στο Ισραήλ μέσα από ένα συγκρότημα κινήματος νεολαίας στη Βόρεια Γάζα.

BΙΝΤΕΟ με τις ρουκέτες που εντόπισε ο Διοικητής του 50ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Nahal, LTC Tomer, στο συγκρότημα που χρησιμοποιείται για δραστηριότητες νεολαίας:

Βίντεο από τους λάκκους εκτόξευσης που βρήκαν στρατιώτες της 460ης Ταξιαρχίας κοντά στο τζαμί:

Ο διοικητής του 614ου Τάγματος, LTC Adniram, σχετικά με τους λάκκους εκτόξευσης:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ