Αποστολή στο Ισραήλ: Δεύτερη νύχτα ανηλεούς σφυροκοπήματος στην Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ο Ισραηλινός Στρατός – IDF συνέχισε να σφυροκοπά την Γάζα με πυροβολικό και εναέρια μέσα, ανακοινώνοντας νέα πλήγματα υποδομών της Χαμάς αλλά και εξουδετέρωσης μελών της. Στα 15 χιλιόμετρα στην ευθεία από την Ασντόντ βρίσκεται η Γάζα. Κι όμως οι εκρήξεις είναι ορατές στον ορίζοντα με τις κόκκινες λάμψεις να «σκίζουν» το σκοτάδι της νύχτας.

Γάζα: Μετακινηθείτε νότια,προχωράμε στην επόμενη φάση του πολέμου – Το μήνυμα του ισραηλινού στρατού στους αμάχους

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανϊτης

Οι εκρήξεις είναι τόσο ισχυρές που γίνονται αισθητές στα τζάμια των κτιρίων της πόλης που βρίσκονται στο νότιο άκρο της. Λίγο νοτιότερα, από την Σντέροτ, που απέχει μόλις 840 μέτρα από την Γάζα, είναι ορατή η εικόνα της καταστροφής.

Γάζα: Συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για τους ομήρους

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που συνεχίστηκαν και καθ’ όλη τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας, η Μπεΐτ Χανούν έχει ισοπεδωθεί. Ο IDF ανακοίνωσε ότι συνέχισε κατά τη διάρκεια της ημέρας να επεκτείνει τις χερσαίες δραστηριότητές του στην Λωρίδα της Γάζας.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, συνδυασμένες μάχιμες δυνάμεις τεθωρακισμένων, μηχανικού μάχης και πεζικού επιχειρούν στο έδαφος στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στρατιώτες του IDF εντόπισαν πυρήνες τρομοκρατών που προσπαθούσαν να εκτοξεύσουν αντιαρματικούς πυραύλους και βλήματα όλμων και τους έπληξαν.

Ανταλλαγή των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους προτείνει η Χαμάς – «Κάνετε ψυχολογικό πόλεμο» λέει το Ισραήλ

Στρατιώτες του IDF αναγνώρισαν επίσης και κατέστρεψαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά κτίριο.

Επιπλέον, τανκς του IDF κατεύθυναν ελικόπτερα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας προς ένα επιχειρησιακό σημείο συνάντησης της Χαμάς για τους τρομοκράτες της μέσα σε ένα κτίριο. Η IAF χτύπησε το κτίριο.

Επιπλέον, αρκετοί πυρήνες τρομοκρατών επιχείρησαν να εκτοξεύσουν αντιαρματικούς πυραύλους κατά των στρατιωτών. Οι στρατιώτες εξουδετέρωσαν όλους τους πυρήνες δράσης.

Ένα UAV του IDF εντόπισε επίσης και χτύπησε τρομοκράτες της Χαμάς σε μια δομή παγιδευμένη από εκρήξεις.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ της δραστηριότητας:

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από χτυπήματα ελικοπτέρων της IAF που κατευθύνονται από άρματα μάχης:

Η χερσαία εισβολή ξεκίνησε

Μιλώντας αργά χθες το βράδυ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι πλέον ο Ισραηλινός Στρατός κυνηγά τους τρομοκράτες μέσα στην περιοχή δράσης τους.

«Οι ηρωικοί στρατιώτες μας έχουν έναν υπέρτατο στόχο: Να καταστρέψουν τον φονικό εχθρό και να εξασφαλίσουν την ύπαρξή μας στη γη μας. Πάντα λέγαμε «Ποτέ ξανά». Το «ποτέ ξανά» είναι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο διάγγελμα του.

Μίλησε για τους ομήρους που κρατάει η Χαμάς, έχοντας νωρίτερα συναντηθεί με συγγενείς τους ενώ απέκρουσε κάθε κατηγορία για πλήγματα κατά αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακα: «Η απαγωγή τους ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Όποιος τολμήσει να κατηγορήσει τους στρατιώτες μας για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές ψεύτες που τους λείπει ούτε μια σταγόνα ηθικής. Ο IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο. Το IDF κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει τους μη μάχιμους. Καλώ και πάλι τον άμαχο πληθυσμό να εκκενωθεί σε μια ασφαλή περιοχή στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα κατηγόρησε εκ νέου τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ασπίδα: «Αντίθετα, ο κυνισμός του εχθρού δεν έχει όρια. Διενεργεί εγκλήματα πολέμου χρησιμοποιώντας αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, χρησιμοποιώντας νοσοκομεία ως κέντρα διοίκησης τρομοκρατών και για να προμηθεύει καύσιμα στην πολεμική του μηχανή. Πολλοί στον κόσμο καταλαβαίνουν πολύ καλά τι έχουμε διεκδικήσει όλα αυτά τα χρόνια: το Ισραήλ δεν διεξάγει μόνο τον πόλεμο του, αλλά και έναν πόλεμο για όλη την ανθρωπότητα – τον ​​πόλεμο της ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα. Οι σύμμαχοί μας στη Δύση και οι εταίροι μας στον αραβικό κόσμο, καταλαβαίνουν σήμερα ότι αν το Ισραήλ δεν κερδίσει, θα είναι οι επόμενοι στη σειρά στον άξονα της εκστρατείας του κακού για κατακτήσεις και δολοφονίες».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατέληξε επισημαίνοντας ότι αυτή η φάση του πολέμου θα είναι μακροχρόνια: «Ο πόλεμος εντός της Λωρίδας της Γάζας θα είναι μακρύς και δύσκολος – και είμαστε έτοιμοι για αυτόν. Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος ανεξαρτησίας μας. Θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Θα πολεμήσουμε και δεν θα υποχωρήσουμε. Θα πολεμήσουμε στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα. Θα καταστρέψουμε τον εχθρό πάνω και κάτω από το έδαφος. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ