Νύχτα τρόμου στη λωρίδα της Γάζας – Σφοδρά χτυπήματα του Ισραήλ κατά της Χαμάς

Νύχτα έντασης αναμένεται να είναι και η αποψινή στη Λωρίδα της Γάζας, με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να σφυροκοπούν ανηλεώς  θέσεις της Χαμάς στην περιοχή.

Μάλιστα, το Ισραήλ στα βόρεια σημεία της Λωρίδας της Γάζας έχει ήδη καταφέρει σοβαρά πλήγματα κατά υποδομών της οργάνωσης, με τα σφοδρά χτυπήματα να συνεχίζονται.

Από την πλευρά της η Χαμάς απαντά στα ασταμάτητα χτυπήματα του Ισραήλ με ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, από το απόγευμα οι βομβαρδισμοί ακόμα και αυτή την ώρα είναι ισχυροί απειλώντας πολλές φορές και κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ.

Την ώρα που μάλιστα που η ένταση κλιμακώνεται κι εντείνονται οι ανησυχίες για γενίκευση των συγκρούσεων, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επίθεση με πυραύλους εδάφους-αέρος και από τη Χεζμπολάχ ενώ οι Αρχές του Λιβάνου βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση του αεροδρομίου της Βηρυττού.

Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος

Aξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επεσήμανε πως η εν εξελίξει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, καλώντας την ίδια ώρα τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα να μετακινηθεί σε ασφαλείς περιοχές.

«Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος. Θα νικήσουμε. Θα υπερισχύσουμε», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Θα δώσουμε την μάχη και δεν θα παραδοθούμε. Δεν θα αποσυρθούμε».

Υποσχέθηκε επίσης στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια» για την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων.

Η εισβολή του Ισραήλ είναι σε εξέλιξη, αλλά θα είναι αργή

Το Sky News, στην ανάλυσή του, σημειώνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι πραγματοποιείται εισβολή στη Γάζα, αλλά όχι ακριβώς με τη μορφή που περιμέναμε.
Ο ανταποκριτής του Sky News, Στίουαρτ Ράμζι, μεταδίδει το ρεπορτάζ επί τόπου από το νότιο Ισραήλ, με τον στρατό να πυροβολεί δυνατά στο παρασκήνιο.

«Η εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη», λέει ο ανταποκριτής.

«Είναι διαφορετική από άλλες στο παρελθόν, θα είναι πολύ πιο αργή και ίσως όχι με τον τεράστιο όγκο στρατευμάτων που έχουν σταλεί κατά τη διάρκεια άλλων εισβολών που έχουμε δει», δήλωσε ο Ράμζι.

«Δεν ξέρουμε πόσες φάσεις υπάρχουν, αλλά η επιχείρηση θα περιλαμβάνει πάρα πολύ περισσότερους στρατιώτες που θα μπουν», πρόσθεσε.

«Το να μπεις στη Γάζα, να μπεις σε αυτό το δίκτυο τούνελ είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη δουλειά», είπε, επίσης, ο ανταποκριτής του Sky News και κατέληξε: «Είναι η δεύτερη φάση και θα συνεχιστεί και θα διαρκέσει πολύ καιρό».

Ο Ισραηλινό στρατός απέφυγε να διευκρινίσει εάν ευθύνεται για το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να διευκρινίσει εάν το Ισραήλ ευθύνεται για το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας, όμως τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τις δυνάμεις της.

Όταν ρωτήθηκαν αν το Ισραήλ έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση στον θύλακα, το βράδυ της Παρασκευής, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι απάντησε: «Κάνουμε ό,τι πρέπει για την ασφάλεια των δυνάμεών μας, για όσο πρέπει, προσωρινά ή μόνιμα, για όσο το χρειαζόμαστε και δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο για αυτό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ