ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις ματώνουν στα πεδία των μαχών 

Αυτό που για πολλούς Ρώσους φάνταζε ως περίπατος, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό εξελίσσεται σε εφιάλτη. Τα στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα είναι σοκαριστικά. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από το δημοσίευμα της προσκείμενης στο Κρεμλίνο ρωσικής εφημερίδας Komsomolskaya Pravda που αναφερόταν στις απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Λβιβ: Χρήστος Μαζανίτης

Συγκεκριμένα, επικαλούμενη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι από την έναρξη του πολέμου 9.861 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 16.153 έχουν τραυματιστεί. Λίγες ώρες μετά το κείμενο κατέβηκε και με ανακοίνωση η διεύθυνση ισχυρίστηκε ότι ήταν προϊόν “fake news” από Ουκρανούς χάκερ.

Όμως το δημοσίευμα ήρθε τη στιγμή που Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στα μέτωπα της Ουκρανίας είναι από 8.000 έως 15.000.

Ο ουκρανικός στρατός έδωσε σε ενημέρωση που έκανε στο Λβιβ στοιχεία, με τις ρωσικές απώλειες, τις οποίες δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς περίπου 15.800 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα μέτωπα των μαχών. 108 μαχητικά αεροσκάφη και 124 ελικόπτερα έχουν καταρριφθεί μαζί με 50 ρωσικά drones. Οι απώλειες είναι μεγάλες και στις χερσαίες δυνάμεις.530 τανκς, 1579 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 280 πυροβόλα, 47 αντιαεροπορικά συστήματα και 82 πολλαπλοί εκτοξευτές MLRS έχουν καταστραφεί.

Ταυτόχρονα όπως ανακοινώνει ο ουκρανικός στρατός πάνω από 30.000 άτομα στο Λβιβ έχουν ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και πάνω από 20.000 εθελοντές έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις άμυνας.

Όμως η Λβιβ έχει γίνει και σταθμός ανθρωπιστικής βοήθειας. Πάνω από 50.000 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού έχει σταλεί στις ουκρανικές πόλεις. Αυτό περιλαμβάνει πάνω από 9.500 παλέτες φαγητού, 4.500 παλέτες αγαθών, σχεδόν 500 υπνόσακους, στρώματα και κουβέρτες καθώς και 18.000 κουτιά ιατρικής βοήθειας. Στο Λβιβ έχει παρασχεθεί καταφύγιο σε πάνω από 600 ορφανά παιδιά αλλά και παιδιά τα οποία χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολή στη χώρα. Υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 400.000 οι άνθρωποι που βιαίως εκδιώχθηκαν προς το Λβιβ από τις φλεγόμενες περιοχές ανατολικής Ουκρανίας και το Κίεβο από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ